Българската държава намери ресурс да подпомага най-неефктивното енергийно предприятие в

...
Българската държава намери ресурс да подпомага най-неефктивното енергийно предприятие в
Коментари Харесай

Експерт: Държавата субсидира неефективната Топлофикация-София, а няма пари за потребителите на газ

Българската страна откри запас да подкрепя най-неефктивното енергийно дружество в страната – Топлофикация София, което ни коства на всички нас близо 1,5 милиарда лв. и никой не откри капка храброст да отбрани интереса на 500 хиляди български жители, които употребяват природен газ.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ ръководителят на българска асоциация „ Природен газ “ Светослав Иванов.
Това, за което ние настояваме, е равнопоставеност – нищо друго. Българската страна заплаща милиарди левове, с цел да субсидира електрическата сила за всички, без значение дали са битови или небитови консуматори, включително и огромни индустриални консуматори.
Компаниите от газовата промишленост упорстват да бъде покрита разликата сред цената от 100 лева на мегаватчас и тази избрана от регулаторите.

„ При сегашните цени това значи вдишване на най-малко 40% от сметките на семействата “, уточни Иванов.

Според него всички български министри на енергетиката се държат като министри на Булгаргаз, БЕХ, Булгартрансгаз, а не като като министри на българската енергетика.

По думите на Иванов проведената през вчерашния ден кръгла маса за 30-годишна енергийна тактика на България е опит вицепремиерът по ръководство на финансовите средства Атанас Пеканов да има някаква основа, когато отиде в Брюксел да желае предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност.

„ Присъствието на газовите специалисти там беше неразрешено “, уточни Иванов.
Председателят на българската асоциация „ Природен газ “ се закани, че газовите компании ще търсят правата си в съда.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР