Българската държава има на разположение над 1 млрд. лева за

...
Българската държава има на разположение над 1 млрд. лева за
Коментари Харесай

Радан Кънев: Убеждават ни колко успешна е мярката 60/40, и 1000 пъти повторена лъжа не става истина

Българската страна има разполагаем над 1 милиарда лв. за подкрепяне на най-засегнатите. Тези пари не се употребяват, до момента в който десетки хиляди дребни компании и фамилии банкрутират - сигнализира евродепутатът Радан Кънев посредством обява във Facebook.
"През последните дни виновните министри Дончев, Горанов и Сачева (без Караниколов, който евентуално е ангажиран да разпределя фурми) не слязоха от телевизионните екрани и не стопираха да ни убеждават какъв брой сполучлива и потребна е мярката 60/40 и като цяло - политиката за пресрещане на икономическата рецесия.
Дори повторена 1000 пъти, тази неистина няма по какъв начин да стане истина. По две аргументи - първо, българските компании и фамилии усещат икономическия удар и държавното безучастие. Те не могат да бъдат заблудени - написа Кънев. - Второ - числата не лъжат:
Министър Сачева регистрира към 70 000 заети, чиито работодатели получават поддръжка по мярката 60/40. В общия случай става дума за работещи предприятия, които употребяват суми доста под 1000 лева месечно за дребна част от служащите си, т.е. - едва обиден наедрял бизнес.
Независимо от това - дано приемем общо над 100 000 служащи и принос на страната от приблизително 1000 лева месечно, което е надалеч над сегашните данни. Това прави не повече от 300 милиона лева за три месеца. А отпуснатият за мярката бюджет е 1.5. милиарда лева, за колкото е нотифицирана и Европейска комисия.
Следователно - разполагаем на бюджета има над 1 милиарда, включени в актуализацията, които не се употребяват и няма никаква вероятност да се употребяват по мярката 60/40.
Разумното решение е тези средства да се пренасочат неотложно към по-ефективни ограничения за поддръжка на необятния кръг бизнеси, фамилни компании и самоосигуряващи се лица, които не получават никаква помощ от бюджета, а са доста по-засегнати от рецесията от бенефициентите на мярката 60/40.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР