Българската държава и управата на китайския град Нинбо подписаха споразумение

...
Българската държава и управата на китайския град Нинбо подписаха споразумение
Коментари Харесай

Подписахме с Нинбо търговско споразумение 

Българската страна и управата на китайския град Нинбо подписаха съглашение за активизиране на бизнес връзките. Парафи под Меморандума за съдействие сложиха министърът на стопанската система Емил Караниколов и партийният секретар Джън Шанджие. Целта е да се засилят взаимните търговско-икономически интервенции. 

Специално внимание е обърнато на насърчаването на китайските вложения в българските индустриални зони, показват от българското ведомство. Меморандумът планува оказване на подпомагане за основаване на нови и разширение на съществуващите бизнес контакти сред предприятията от България и Нинбо.

По време на срещата Караниколов посочи значимостта на Нинбо в самодейността за съдействие сред страните от Централна и Източна Европа и в самодейността за съгласуваност сред Европа и Азия „ Един пояс, веднъж “. „ За шеста поредна година българските компании вземат участие в панаира в  Нинбо, в който Министерството на стопанската система провежда всяка година българско национално присъединяване “, сподели още той.

След срещата бе подписан и Меморандум сред „ Национална компания индустриални зони ” /НКИЗ/ и Крайбрежната зона за икономическо развиване на Цъси, Джъдзян.

Караниколов е на посещаване в Китай и води бизнес делегация от близо 20 български компании, които вземат участие в годишното Експо за търговия и вложения в Нинбо. Тази година българските фирми-износителки показват своите артикули, главно храни и селскостопански артикули, вино, минерална вода и козметика.

По време на визитата си в града Караниколов посети българските щандове на Панаира и откри галерия с картини на български и китайски художници в Градската библиотека на Нинбо във връзка 70-тата годишнина от определяне на дипломатическите връзки сред България и Китай. В речта си той уточни, че сред България и Китай има отлични връзки и акцентира, че България е втората страна в света, признала Китайската национална република.

Китайската страна смята град Нинбо за неофициалната столица в Китай на комерсиалното и икономическо съдействие в границите на самодейността „ 17+1 “ и за значим град в самодейността „ Един пояс, веднъж “ (Нинбо се явява една от началните точки на Морския път на коприната в Източен Китай).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР