Българската държава да заплаща тестовете за COVID-19 на чуждестранните туристи,

...
Българската държава да заплаща тестовете за COVID-19 на чуждестранните туристи,
Коментари Харесай

Държавата обсъжда дали да плаща COVID-тестовете на чуждите туристи

Българската страна да заплаща тестванията за COVID-19 на задграничните туристи, които идват на отмора у нас – този вид разискват управляващите като мярка за стимулиране на туристическия бранш, заяви финансовият министър Асен Василев.

" Нещо, по което работим и е в напреднала, само че не крайна права. Ще забележим какви благоприятни условия има да се покрият тестванията на непознатите жители, които идват на територията на България, с цел да може да се отпуши интернационалният туризъм. Работим интензивно с министерствата на туризма и на опазването на здравето, с цел да забележим това до каква степен е допустимо и по какъв начин може да стане в най-кратки периоди ", изясни Василев.

От своя страна, министърът на туризма в служебния кабинет Стела Балтова напомни, че румънски жители към този момент могат да влизат в България свободно и без документ за извършен тест.

" Това ще докара до активизиране на туристическия поток от тази дестинация. Сега на ход са нашите туристически бизнеси “, акцентира тя.

Балтова разяснява и обстановката с екскурзоводите, които бяха едни от най-засегнатите в бранш " Туризъм " и напомни, че през днешния ден изтича крайният период да се подадат предложения към министерството за подкрепяне.

" До 15 юни ние ще сключим контракти с тях, с които в задатък ще получат 50% от цената на договорите. Средствата също са налични по един от плановете, които Министерството на туризма ръководи ", разясни Стела Балтова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР