Българската браншова камара Пътища организира от 9:00 ч. днес втори

...
Българската браншова камара Пътища организира от 9:00 ч. днес втори
Коментари Харесай

От 9 часа днес - втори национален протест на пътностроителните фирми на територията на цялата страна

Българската браншова камара " Пътища " провежда от 9:00 ч. през днешния ден втори народен митинг на пътностроителните компании на територията на цялата страна. В София хората ще стачкуват още веднъж на площад " Народно заседание " № 2 до паметника " Цар Освободител ".

Общото заседание на Камарата приканва държавното управление да вземе незабавни ограничения и да извърши функционалностите си, като през днешния ден, по време на постоянно си съвещание, да обезпечи разплащане по всички законно подписани контракти за настоящ ремонт и поддържане.

На 13 април работещите в сектора стачкуваха в цялата страна с искане да им бъдат изплатени дължимите от страната над 1,1 милиарда лева за осъществени от тях действия. Дължимите суми са за интервала до 31 декември предходната година, като главната част от тях са от предходната пролет, когато пътната организация спря да разпорежда действия.

Вчера министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов заяви пред публицисти, че на съдружния съвет в понеделник е реализирано единодушие да се употребяват и двете решения, които са импортирани в Народното събрание, като се стъпи върху първичната концепция, от която се е тръгнало - да стартират ремонтите по пътните сектори незабавно, и да се продължи завършването на започнатите 278 обекта, които, по думите на министъра, са в ужасяващ тип сега.

За да се понижи общественото напрежение, ще се разплатят половината от сумите, дължими на пътностроителните компании от страната, както и напълно парите за маркировка и мантинелите. Останалите 50 % ще минат през междуведомствената работна група за проверка на възлаганията и на осъществяването на договорите, по-късно през решение на Народното събрание, изясни през вчерашния ден министърът.

Проверката на изпълнените действия ще мине през районната комисия, която по думите му е в забележителна степен способена да я извърши. Министърът заяви, че това решение ще бъде импортирано в районната комисия и ще бъде завършено като редакция на импортираното от ръководителя на комисията Настимир Ананиев и група народни представители проекторешение.

Проекът на решение бе признат през вчерашния ден от отрасловата парламентарна комисия. Надявам се, че в четвъртък ще бъде гласувано, не планувам повече турбуленции в съдружния формат и считам, че би трябвало да мине леко и по опция без изненади, добави през вчерашния ден пред публицисти Караджов.

В отговор на въпрос министърът през вчерашния ден посочи, че за първите 50 % от дължимите суми ще има подготвеност в период от две седмици след решението на Народно събрание да се сътвори организация по изплащането.

Караджов изрази вяра срокът - 7 май, в който междуведомствената работна група ще завърши работа по документите за осъществените действия, да бъде спазен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР