Българската банка за развитие вече дари 300 000 лева на

...
Българската банка за развитие вече дари 300 000 лева на
Коментари Харесай

Продължават даренията, все повече има за болници извън София

Българската банка за развиване към този момент подари 300 000 лв. на ВМА, а през днешния ден оповестиха още 192 000 лв. за други 6 лечебни заведения. Сумата се разпределя за лечебни заведения в Пловен, Лом, Видин, Враца, Ловеч и Русе , където ще се закупи нужното съоръжение и проби, предава.

В Ямбол жители и компании подариха 30 000 лв. на регионалната болница. Общинските съветници в града се отхвърлиха от заплатите си, които са към 25 000 лв. за месец март. Така общо 55 000 лв. ще отидат за закупуване на апарати за вентилация и бързи проби.

Над 150 000 лв. са дарени от следователи, прокурори и правосъдни чиновници. Сумата е събрана за по-малко от 3 дни. В акцията се включват и съсловните магистратски организации. Нотариалната камара към този момент е превела 30 000 лв. по сметката на Министерството на здравеопазването.

Българската банка за развиване с подаяние от близо 200 000 лв. за болниците в Плевен, Лом, Видин, Враца, Ловеч и Русе. Осигурени са респиратори, маски, апарати за механична вентилация

„ И продължава тази наклонност за от ден на ден донори, което е много хубаво и демонстрира мобилизацията на цялото общество. Отделно, че има и доста донори, които са частни лица ”, съобщи ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Оперативния щаб.

А софтуерната компания „ Хаос Груп ", която преди седмица посредством самодейността „ За положителното ” подари 200 000 лева, към този момент вижда първите резултати . Самите чиновници отделили още 20 000 лева от заплатите си.

„ Ние сме взели два респиратора за Белодробната болница и доколкото знам, през днешния ден се инсталират към този момент. Също по този начин за ИСУЛ сме взели пет пациентски монитора, както и електрокардиограф и инфузори, тъй че ние имаме доста съответна визия какво е закупено и за къде е отпътувало ”, съобщи Петър Митев, съосновател на „ Хаос Груп ”.

За да са сигурни, че даренията им ще отидат в лечебни заведения в потребност, от самодейността поддържат връзка с над 60 лечебни заведения.

„ Всъщност, ние би трябвало да сме по-обединени от всеки път като българи, с цел да си оказваме помощ в тези времена и да бъдем повече индивиди ” , приканва Петър Митев.

„ Лекари оказват помощ на лекари ” - по този начин може да се дефинира решението на компания „ Борола " да подари 10 000 лева на „ Александровкса болница ”.

„ Не сме дали съответно, по този начин, фокус на предназначението, тъй като считаме, че сътрудниците могат да преценяват кое по какъв начин могат да употребяват ” , съобщи Йорданка Петрова, маркетинг шеф на „ Борола ”.

От Асоциацията на прокурорите пък оферират страната да сътвори платформа за дарения посредством есемеси или онлайн банкиране.

„ Всеки ще подари, стига да му се даде късмет да го направи. Капка по капка - вир става. Най-бързият, безпроблемен и сигурен от позиция на предотвратяване от заразяване метод е подобен с народен номер за дарения посредством есемеси ” , счита Евгени Иванов - ръководител на Асоциацията на прокурорите.

Нотариалната камара е превела към този момент 30 000 лева на Министерство на здравеопазването.

100 000 лева от партийната дотация на ГЕРБ ще бъдат дарени по същата сметка. А преди  два дни депутатите от ръководещата партия подариха още 100 000, само че от заплатите си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР