Българската банка за развитие (ББР) предлага нов кредитен продукт за

...
Българската банка за развитие (ББР) предлага нов кредитен продукт за
Коментари Харесай

ББР финансира директно бизнеса в рамките на плана Юнкер

Българската банка за развиване (ББР) предлага нов кредитен артикул за непосредствено финансиране за българските предприятия по линия на Плана „ Юнкер “, оповестиха от банката.

Това ще даде финансови преимущества на българските сдружения, осигурявайки им по-евтин запас за капиталови и оборотни заеми на минимална стойност от 300 000 лева Финансирането е предопределено за покупка и възобновяване на материални и нематериални активи, на патенти и лицензи, на оборотен заем или овърдрафт, както и за прекачване на работещ бизнес при промяна на поколенията или покупка на дружество от работещите в него. В взаимозависимост от спецификата на плана, целесъобразно равнище на лично присъединяване за капиталови планове е 25%, а срокът за реализация на плановете – до 3 години от началната дата.

Програмата за непосредствено финансиране, препоръчана от ББР, е на стойност 150 милиона лв. и е ориентирана за поддръжка на микро-, дребни, междинни и междинни предприятия с личен състав до 3 000 души. Финансирането на междинни предприятия ще бъде лимитирано до 30% от бюджета на продукта, а главната му част е предопределена за дребния и междинния бизнес.

По „ Плана за вложения за Европа “ Българската банка за развиване предлага и косвено финансиране в съдействие с 5 търговски банки, като е в развой на подписване на контракти с сътрудниците по схемата.

Финансирането на схемата е обезпечено взаимно от ББР, Европейската капиталова банка и Европейския фонд за стратегически вложения в границите на „ Плана за вложения за Европа “. В края на юли 2018 година България бе класирана в Топ 4 на европейските страни по предстоящ мобилизиран запас по проекта по отношение на брутния вътрешен артикул (БВП).

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР