Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразява своето безпокойство

...
Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразява своето безпокойство
Коментари Харесай

От асоциацията на професионалистите по здравни грижи отговориха на Ицо Хазарта

Българската асоциация на експертите по здравни грижи показва своето безпокойствие и изрично противоречие с думите на българския рапър Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, оповестиха в позиция до медиите от БАПЗГ.

В народен ефирен ефир той сподели: “Навремето един европейски политик е решил, че евреите не са му приоритет. И въпреки методите да са се трансформирали доста оттогава, резултатът е един и същ”, което прозвуча като нахален и безусловно неприемлив паралел сред напъните на здравния министър Костадин Ангелов за преодоляване разпространяването на COVID-19 в България и дейностите на историческа персона, довели до гибелта на милиони човешки същества с възпламеняването на Втората международна война и построяването на лагерите на гибелта.

Уважаеми господин Петров, да говорите от висока социална естрада неуместни неща е рисково за обществото. Паралелът, който направихте, е погрешен и безусловно неприемлив и то в навечерието на Международния ден на Холокоста!

Днес, когато целият свят е изправен против COVID-19 и търси с общи старания пътища на избавление, с цел да се запазят допустимо най-вече човешки животи, Вие господин Петров си позволихте да обиждате на всеослушание един доктор в лицето на министър Костадин Ангелов, който, дружно с специалистите от Националния действен щаб, търси най-верните решения с първи приоритет – опазване здравето на нацията. Хвърляйки тази неприемлива засегнатост, Вие поругавате всички старания направени от медицинските експерти у нас за лекуването и спасяването на пациенти с коронавирусна зараза. Поругавате медиците и елементарните хора, които заплатиха с живота си в тази сложна борба с невидимия зложелател.

Бихме желали да напомним, че когато бяха въведени по-строгите противоепидемични ограничения на 27 ноември 2020 година заболеваемостта от COVID-19 в България беше 2,5 пъти по-висока на 100 000 население в съпоставяне със междинната 14-дневна заболеваемост в Европейски Съюз. След въвеждането на ограниченията броят на заболелите от ковид спадаше с мудни темпове, което наложи удължение на ограниченията до края на януари 2021 година В момента заболеваемостта, хоспитализациите и смъртните случаи са доста намалели, само че никога не трябва да се прибързва. Нека не пропиляваме с лека ръка постигнатото с толкоз доста старания!

За задачата е нужно да се вслушваме в думите на специалистите. Смятаме, че е нужно да се разиска поетапно и предпочитано пускане на дейностите в другите области на обществения и икономическия живот при непрестанен разбор на данните за заболеваемостта. По този метод няма да се компрометират постигнатата ниска заболеваемост и почналия развой по имунизиране на предпочитаните групи. Още повече, че следва стартирането и на всеобщата имунизация против ковид.



Необходимо е да се вземе под внимание и обстоятелството, че у нас към този момент има регистрирани болни от британския вид на COVID-19, който съгласно специалистите е доста по-заразен.

Това крие заплаха от фрапантно увеличение на броя на заболелите и на хората с тежко протичане на заболяването, които ще имат потребност от болнично лекуване. Ситуацията в Европа е извънредно напрегната - Норвегия, Испания, Германия, Франция и други европейски страни не престават да стягат ограниченията с нови ограничавания, в това число и за бизнеса.

Уважаеми сънародници, дано се обединим, с цел да преминем дружно по допустимо най-хубавия метод през сложните тествания на днешния ден! Призоваваме обстановката да не се политизира! Нека се доверим на специалистите – на хората, за които всеки човешки живот е скъп без значение от пола, расата, религията и политическите пристрастия, пишат от БАПЗГ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР