Българската армия планира да закупи 111 автобуса на обща стойност

...
Българската армия планира да закупи 111 автобуса на обща стойност
Коментари Харесай

Министерство на отбраната купува автобуси за над 27 млн. лв.

Българската войска възнамерява да закупи 111 рейса на обща стойност малко повече от 27 000 000 лева без Данък добавена стойност. Очаква се тази социална поръчка да бъде завършена при започване на февруари тази година.

Министерството на защитата желае да придобие тези рейсове, които са с друг брой седящи места – 20, 35 и до 55 места, за да удовлетвори потребностите на военните обединения в Негушево. Там се намира бригада " Логистика ", отговаряща за съхранението на материалните средства на Българската войска. Възнамерява се да се подписа рамков контракт за поръчката, който ще обхване четири позиции.

 

Има две варианти за заплащане:

- Министерството може да изплати до 100% в задатък от цената на контракта

- да разсрочи заплащанията към определеното комерсиално сдружение.

Преди да бъде определен доставчикът на сериозната поръчка, компанията би трябвало да показа декларация по пример, според европейските стандарти, че не е обвързвана с Русия и не е записана там. Цялата нужна документи е оповестена в електронния портал за публични поръчки.

Последният отчет от 2022 година отразява, че положението на защитата ни е притеснително. Наличната техника и въоръжение са морално и физически остарели и несъвместими със актуалните оперативни условия. Този факт въздейства отрицателно върху подготовката и качествата на военните обединения, както и на тяхната мотивация.

Инфо: lupa.bg

 

Тагове: армия автобуси обществена поръчка МО
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР