Българската академия на науките /БАН/ ще получи първите над 9

...
Българската академия на науките /БАН/ ще получи първите над 9
Коментари Харесай

МРРБ отпуска 36 млн. лева за обновяване на публични сгради

Българската академия на науките /БАН/ ще получи първите над 9 000 000 лв. за повишение на енергийната успеваемост на три научни комплекса в София по новите стратегии на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ за възобновяване на обществени здания .

Повече от 2 900 000 лв. от парите ще бъдат отпуснати за възстановяване на енергийните характерности на блок 25 в Научен комплекс на Българска академия на науките – IV км.

Други над 2 600 000 лв. ще бъдат вложени в ограничения за енергийна успеваемост на централната постройка на Физическите институти на Българска академия на науките на бул. „ Цариградско шосе “ № 72.

Останалите над 3 800 000 се отпускат за саниране на блок 23 на ул. „ акад. Георги Бончев “ в София.

Строително-ремонтните действия би трябвало да приключат в период от 30 месеца . Целта на плана е да се реализира минимум 30% икономисване на първична сила. Освен ограничения за възстановяване на успеваемостта на постройките е възможно и монтирането на системи за възобновими енергийни източници .

Общият размер на средствата по процедурата е в размер на 36 000 000 лв. , от които 6 000 000 съставляват Данък добавена стойност и се финансират от държавния бюджет. От страна на Българска академия на науките са подадени още девет плана по мярката, които са в стадий на оценка.

Основната цел на процедурата е енергийно възобновяване на обществените здания , благосъстоятелност на Българската академия на науките.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР