Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличие на

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличие на
Коментари Харесай

БАБХ откри немлечни мазнини в сирене, кашкавал и кисело мляко в Перник

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) установи съществуване на немлечни мазнини в една проба сирене и противоречие по физикохимични индикатори в друга проба сирене и в две от кашкавал, оповестяват от организацията.

Пробонабирането е осъществено в обекти за търговия на дребно в град Перник от комисия от специалисти от Агенцията, Асоциацията на млекопреработвателите, Националната асоциация на млекопреработвателите, Комисията за отбрана на потребителите и Българска национална асоциация " Активни консуматори ".

За лабораторно изпитване са взети 12 проби от млечни артикули.

Четири проби кашкавал, шест проби сирене, една проба кисело мляко и една проба краве масло са изследвани за наличие на немлечни мазнини, по микробиологични индикатори и за сходство с физикохимични индикатори, заложени в софтуерната документи, показана от производителите.

В предприятията, произвели несъответстващите храни, са осъществени незабавни инспекции.

Производството на сирене в обекта, създал продукта с съществуване на немлечна лой, беше краткотрайно прекратено до премахване на нередностите и е формиран акт по Закона за храните. Съгласно законодателството санкцията е в размер до 6 хиляди лв..

На предприятията, в чиито артикули са открити несъответствия с физикохимичните индикатори, са издадени и връчени наставления, за спазването на които ще бъде осъществен следващ надзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР