Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 2 165

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 2 165
Коментари Харесай

БАБХ преустанови дейността на обект за търговия с храни в Област Кюстендил 


Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши 2 165 инспекции в обекти за търговия на дребно и заведения за публично хранене в интервала 12 - 16. 06. 2023 година. От тях 1 646 са по формален надзор (планов), а 66 по сигнали и недоволства от жители.

Затворен е магазин в Област Кюстендил, поради несъответствия в хигиеничното положение.

За установени нарушавания при инспекциите са формирани 18 акта за определяне на административни нарушавания и 133 наставления.

През миналата седмица са унищожени към 762 кг храни и към 130 яйца, с изминал период на валидност. Възбранени и ориентирани за заличаване са още 403 кг и 42 литра храни от скотски и неживотински генезис.

Констатираните несъответствия при осъществените инспекции на територията на Република България свързани с използване на законодателството в региона на храните са: предложение на храни с изминал период на валидност, без документи за генезис, без етикетировка, погрешно съхранени; несъответствия по сграден фонд, софтуерно съоръжение и незадоволително хигиенично състояние; работещи обекти, които не са вписани в регистъра по Закона за храните и други.

Гражданите могат да подават сигнали и недоволства до Българската организация по сигурност на храните на Горещия телефон 0700 122 99 (на цената на един градски диалог, според тарифния проект на подателя) или в секция „ Подай сигнал “ на формалния уебсайт на БАБХ.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР