Българска туристка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ, съобщава

...
Българска туристка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ, съобщава
Коментари Харесай

Българска туристка загина при инцидент в Кушадасъ

Българска туристка почина при случай в турския курорт Кушадасъ , оповестява Haskovo.info.

Жертвата е 67-годишна жена от Хасково, която е била на фамилна отмора.

Злополуката е станала предишния вторник.

За да бъдат върнати в хотела си, който бил на 2 километра от плажа, т уристите били натоварени в необезопасено влакче. То било претъпкано и имало правостоящи, измежду които била и починалата ни сънародничка.

Близките й описват, че водачът на влакчето взел един от завоите с огромна скорост и дамата изхвърчала в придвижване. При рухването тя получила два кръвоизлива в мозъка. На помощ се притекли живеещите в къщите наоколо. По-късно пристигнала и кола за спешна помощ, която откарала хасковлийката в болница, с цел да й бъде осъществена интервенция. Въпреки напъните на лекарите обаче, дамата умряла три дни по-късно.

Семейството на дамата поискало подпомагане от управата на хотела, само че такава не им била отказана . Тогава те се обърнали към консулството ни в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при връзката с лекарите в болничното заведение, а по-късно и за отнасянето на тялото назад в България.

Близките на умрялата са решени да съдят управата на хотелския комплекс , където е станал случая. Те търсят подпомагане и от българската страна, с цел да се заведе дело против турския хотел, който не е обезпечил сигурността на туристите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР