Българска тийнейджърка влиза в затвора в Англия за кражба на

...
Българска тийнейджърка влиза в затвора в Англия за кражба на
Коментари Харесай

Българска тийнейджърка влиза в затвора за кражба от възрастна жена в Англия

Българска тийнейджърка влиза в пандиза в Англия за кражба на 1000 лири от стара дама в Йорк, пишат медиите на острова. 

Елеонора Христева е наказана да прекара 12 седмици зад решетките , откакто е приета за отговорна.

Случката се разиграва на 19 ноември м.г. Нашенката последвала старата дама, която таман изтеглила пари от банката, до центъра на града. Когато дамата отишла да си измие ръцете, тийнейджърката сграбчила дамската й чанта с парите в нея и избягала. 
 
A 19-year-old woman who targeted an elderly woman and stole her purse has been sentenced to 12 weeks in prison.
Eleonara Hristova from Hull appeared at York Magistrates Court and pleaded guilty to theft of a purse which contained £1000.
— U.K Regional Crime, Undecided voter. (@Harley_Tory)

Откраднатите пари били заделени за коледни дарове и заплащане на сметки , става още ясно от правосъдната документи по случая, представена от прокурора по делото Мартин Бътъруърт.

След кражбата, от боязън, старата жена даже сменила ключалките на дома си , оповестяват още проверяващите. 

Изпращайки я в пандиза за 12 седмици, заместник-окръжният арбитър Спенсър споделя:

„ Мое обвързване е да ви осъдя за съществено и неприятно закононарушение. “

Българката Христова е пристигнала във Англия два месеца преди кражбата и по това време е била пусната под гаранция от полицията, заяви съдът. Тя наблюдава процеса благодарение на български преводач.

Нейният юрист Хари Бейман сподели, че тя няма желание да се връща в България, само че възнамерява да отиде при майка си, която живее в Лондон, когато бъде освободена, написа Sports.yahoo.

Детективът по полицията в Северен Йоркшир Брадли Бейли, който проверява кражбата, сподели: „ Това беше фрапантен случай на апаш, набелязал уязвим възрастен човек за лична материална полза. Действията на Христова оставиха жертвата потресена и смутена от обстоятелството, че е била набелязана по подобен метод, а също и боязън, че някой може да употребява ключовете й и да влезе в дома й ", споделя служителят на реда. 

„ Полицаите водиха жертвата вкъщи и се увериха, че ключалките й са заменени и тя се усеща сигурна в личния си дом ", споделя Бейли. 

„ Полицията на Северен Йоркшир няма да толерира нарушители, ориентирани към уязвими жертви, и ще използваме всяка опция, с цел да надигнем тези, които го вършат, пред правораздаването. “, безапелационни са управляващите. 
 
Eleonara Hristova, 19, stole £1,000 from elderly woman at centre for the over 60s. Bulgarian Hristova had arrived in the UK two months before the theft and was on police bail at the time, the court heard.
— Bob (@RobCHughes)
Жената схванала, че чантата е изчезнала едвам когато се върнала от измиване на ръцете, само че камерите за видеонаблюдение снимали кражбата и Христова била разпозната и задържана на 26 ноември. Оттогава тя е в ареста.

По време на разпита си в полицията българката е декларирала, че е дала част от парите на другари, а останалите е похарчила за другарство, облекла и наем.

Българите могат да влизат в Обединеното кралство без виза като туристи или с цел да посетят родственици или другари до шест месеца. Те не могат да работят без работна виза, предизвестяват локалните управляващи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР