Българска полицайка в Торонто беше наградена със специална грамота за

...
Българска полицайка в Торонто беше наградена със специална грамота за
Коментари Харесай

Повод за гордост: Българска полицайка спаси човешки живот в Торонто

Българска полицайка в Торонто беше наградена със специфична грамота за това, че е избавила човешки живот. Отличието, присъдено на Мария Зашева, е извънредно влиятелно в Канада и се дава след дълго разискване и решение на особено жури.

" Оказах първа помощ на 20-годишно момче без пулс. Правих му изкуствено дишане седем минути. Това бяха най-дългите 7 минути в живота ми “, сподели полицайката, представена от " Телеграф “.

Помощ

Случаят, за който е отличена Мария, е отпреди няколко месеца. Сигналът към патрула и незабавна помощ бил за 20-годишен мъж, който лежал в дома си, без да помръдва.

Майка му позвънила на тел. 911 и споделила, че той първо бил на дискотека, по-късно се прибрал и лежащ. Изведнъж обаче тя чула изхъркване и повече синът й не помръднал.

" Тези 7 минути, в които върших изкуственото дишане, ми се видяха като седем часа, само че успяхме да го върнем към живота. Интересното е, че той е бил на дискотека, взел е някакви опиати, които не подействали незабавно, а чак откакто се прибрал.

Майка му чула от прилежащата стая изхъркване, което в действителност е било последното му дихание. В Канада системата е такава, че в случай че се звъни на 911, идва кола за спешна помощ, пожарна и полиция. Който е първи, стартира да оказва помощ “, описа Зашева в изявление пред " Телеграф “.

Чест

Специалната грамота се дава след тежко гласоподаване на жури. То е формирано от представители на полицейския офис в Торонто и на здравната организация " Сейнт Джон Амбуланс “, която издава документите за първа помощ.

Зашева работи от няколко години в ръководството в центъра на Торонто и провинция Онтарио, където престъпността е доста висока. Почти не минава дежурство, без да има рискови обстановки. Най-много са намушкванията с нож, престрелките, домашното принуждение, разпространяването на опиати.

Мария работи и по случаи на хора, които пробват да се самоубият. Един от последните е на 14-годишно момиче, което желало да скочи от небостъргач.

БГ полицайката обаче съумяла да го заприказва, почнала да го убеждава да не скача. Бързо се добрала до детето и го издърпала на несъмнено място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР