Българска фондация Биоразнообразие /БФБ/ обявява уникална възможност за младежи с

...
Българска фондация Биоразнообразие /БФБ/ обявява уникална възможност за младежи с
Коментари Харесай

Приключенски лагер „Дневник на природолюбителя“ в Сакар: Възможност за младежите да разкрият биоразнообразието

Българска фондация Биоразнообразие /БФБ/ афишира неповторима опция за младежи с ползи в региона на естествените науки, екологията, туризма и медиите да вземат участие в приключенския лагер „ Дневник на природолюбителя “ , който ще се състои в планината Сакар от 24 до 26 май 2024 г . Този лагер, който е част от напъните на фондацията за запазване на биоразнообразието и повишение на екологичната информираност, е предопределен за младежи на възраст сред 18 и 28 години .

Планината Сакар, известна със своето богато биоразнообразие и като част от Зеления пояс, предлага на участниците в лагера опция да се потопят в проучването на локалната флора и фауна под управлението на специалисти ботаници, зоолози и миколози. Програмата на лагера включва обучителни сесии и на практика действия, които ще разрешат на младежите да научат повече за екотуризма, да снимат с джипиес туристически направления, идеални за наблюдаване на биоразнообразието, както и да схванат за въздействието на климатичните промени в района.

Важна част от лагера е задължението на участниците да споделят наученото и своите прекарвания посредством разнообразни медийни формати – видео дневници, фоторазкази или научно-популярни изявления. Това освен ще помогне за разпространяването на познания и повишението на публичната информираност по отношение на значимостта на опазването на биоразнообразието, само че и ще даде опция на участниците да развият своите отзивчиви и изобретателни умения.

За присъединяване в лагера е належащо авансово записване посредством попълване на формуляр до 7 май . Интересуващите се могат да намерят формуляра и повече информация. 

„ Дневник на природолюбителя “ не е просто лагер – това е вратата към нови познания, завършения и опцията да допринесете за опазването на нашата природа. Не пропускайте шанса да станете част от това незабравимо премеждие.

Единство за екология: Доброволци почистиха региона на водопад Докузак в Странджа

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР