Българска федерация волейбол (БФВ) и Японската волейболна асоциация постигнаха споразумение

...
Българска федерация волейбол (БФВ) и Японската волейболна асоциация постигнаха споразумение
Коментари Харесай

Ще си партнираме с Япония във волейбола

Българска федерация волейбол (БФВ) и Японската волейболна асоциация реализираха съглашение за партньорство. Това се случи по време на среща в Нагоя сред президента на родната централа Любомир Ганев и неговия сътрудник отпред на японската федерация Шуничи Кавай.

Ганев пътува до Нагоя за старта на Волейболната лига на нациите (ВНЛ). И двата тима на България - мъже и дами, започнаха тазгодишното си присъединяване в конкуренцията точно от японския град. В две поредни седмици (първо дамите, а по-късно и мъжете), изиграха първите си срещи от влиятелната лига.

Между дуелите президентът на БФВ се срещна и беседва с Кавай, който също като него е някогашен волейболист. Двамата разискаха опцията страните да си партнират за развиването на спорта и разширение на съществуващите двустранни връзки. Сред значимите решения, които се взеха, са проведени на контроли и взаимно присъединяване шампионати, престой и подготовка на тимовете в една от двете страни, прилагане на бази, работа с подрастващите сформира и други.
 Любо Ганев зарадва шефа на CEV с екип за снежен волейбол
Любо Ганев зарадва шефа на CEV с екип за снежен волейбол

България желае да развива бурно този нов спорт

" Получи се доста добра полемика и съм благополучен, че ще работим още по-задълбочено с една такава мощ като Япония. Благодаря за гостоприемството на господин Шуничи Кавай и Японската волейболна асоциация, които се оправиха съвършено и като хазаин на шампионата ВНЛ ", разяснява Любомир Ганев след срещата.

Президентът на БФВ връчи почетен плакет на Шуничи Кавай.

Япония е един от претендентите за домакинство на Световното състезание за мъже през 2026 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР