Българска федерация по шахмат 2022 се запозна с дневния ред

...
Българска федерация по шахмат 2022 се запозна с дневния ред
Коментари Харесай

Във ФИДЕ тръпнат, друг път не видели шахмат да играят живи и умрели*

" Българска федерация по шахмат 2022 се срещна с дневния ред на идната на 17 декември Генерална асамблея на ФИДЕ, на която би трябвало да бъдат прегледани документите за нейното участие в Международната шахматна федерация, се споделя в специфична декларация на уеб страницата на организацията.

Според нея са станали невероятни обстоятелства в опит да се компрометира участието на България.

" С учудване установихме, че в подадените до ФИДЕ (Световната федерация по шахмат - б.р.) от учредената от 3 клуба при започване на октомври 2023 година при съмнителни условия Българска спортна федерация по шахмат с ръководител Милен Василев са налице откровени погрешни данни ", настояват от БФШ 2022

Като състезатели на това съдружие са посочени лица, които от дълго време са умряли, както и водещи наши шахматисти, нямащи нищо общо с БСФШ. Особено фрапиращ е казусът с най-великия български шахматист Веселин Топалов. Узнавайки за грубата корист с името му, 19-ият международен първенец реагира с гневна декларация, изрично разграничавайки се от организацията на Василев.

Подобна бе реакцията и на редица български шахматисти ", споделят от БФШ 2022, като прецизират, че към този момент са сезирали прокуратурата за документните (според тях) закононарушения.

От новата федерация БСФШ отвърнаха, че в молбата им за участие във ФИДЕ са посочени картотекирани състезатели от общо 55 клуба. Що се отнася до надпреварите през август и септември, БСФШ е правоприемник на Българската федерация по шахмат 64, която е провела въпросните шампионати.

Освен това от БФШ 2022 били декларирали пред ФИДЕ като играч почетния ръководител на БСФШ, някогашна международна шампионка и капитан на европейските ни шампионки по шахмат от тази година Антоанета Стефанова. Същото важи и за различен занаятчия - брачна половинка Иван Чепаринов.

*Перефраза на стиха на Иван Вазо от " Опълченците на Шипка " - " И турците тръпнат, различен път не видели, ведно да се бият живи и умрели "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР