Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва проверка на

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва проверка на
Коментари Харесай

БАБХ разследва фирма, дарила бира с изтекъл срок на годност

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) прави инспекция на компания, дарила бира с изминал период на валидност на спортно мероприятие в Приморско на 7 септември 2019 година Това оповестява пресцентърът на БАБХ.

Сигналът е подаден на 10 септември на интернет страницата на БАБХ. Веднага след приемането му е осъществена инспекция от ОДБХ Бургас. При нея е открито, че няма постъпило заявление за регистрация на краткотраен обект за търговия с храни или друго съобщение във връзка проведения триатлон " Лъвско сърце " в Приморско. Поради тази причина чиновниците на ОДБХ Бургас не са направили физическа инспекция и ревизия на място на предлаганите храни. Те не са издавали устно или документално позволение за разпределяне на бира с изминал период на валидност.

При осъществена информация в регистрите, поддържани в ОДБХ Бургас,се откри, че няма издадени удостоверения за регистрация. От изпратения към сигнала снимков материал, бирата е създадена в гр. Серес, Гърция, партида L 01 и е със период на валидност 17.04.2017 година

Инспектори от ОДБХ София град направиха инспекция на адреса на дистрибутора, посочен на етикета на бирата. Установено е, че това е заключен частен дом и не е сбъднат контакт с нито един представител на компанията, макар направените опити.

БАБХ продължава работата по случая, като за подпомагане са сезирани съответните способени органи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР