Българо-швейцарската търговска камара дари 2540 лева на детското отделение в

...
Българо-швейцарската търговска камара дари 2540 лева на детското отделение в
Коментари Харесай

Две болнични отделения в Монтана получиха дарения

Българо-швейцарската комерсиална камара подари 2540 лв. на детското поделение в многопрофилната болница в Монтана. Средствата са събрани на благотворителен бал на организацията. Днес нейните представители Катя Табакова и Диляна Желязкова от компания АМЕДА се срещнаха с кмета Златко Живков. Те оповестиха, че вършат още едно подаяние и това е електронож за хирургичното поделение в Монтана. Набирането на средства за педиатричното поделение е проведено по самодейност на Мария Шуманска – секретар на локалната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни.
„ Още една IT компания ще направи парично подаяние за отделението, посочи Шуманска. Със средствата, които ще бъдат сред 1500 до 2000 лв., ще бъде закупен уред за следене на венозната система на децата.
Кметът Живков благодари на представителите на Българо-швейцарската камара и посочи че при започване на идната седмица посланикът на Конфедерация Швейцария в България Мюриел Берсе Коен ще посети Монтана. Със съдействието на българо-швейцарската стратегия за съдействие в града бе изпълнен един от най-значимите планове в региона на ромската интеграция. Чрез него бе построена нова детска градина в квартал „ Кошарник”, актуализирани кабинетите на здравните посредници и изпълнени редица действия за възстановяване на обществената, здравна и културна интеграция на малцинството.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР