Българо-косовски бизнес форум за иновации и технологии с участието на

...
Българо-косовски бизнес форум за иновации и технологии с участието на
Коментари Харесай

Сътрудничеството в ИКТ сектора обсъдиха министър Лорер и косовският министър на икономиката

Българо-косовски бизнес конгрес за нововъведения и технологии с присъединяване на повече от 50 компании от двете страни се организира в София

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер разиска с министъра на стопанската система на Република Косово доктор Артане Ризваноли усилване на взаимоотношението в бранша на осведомителните и информационните технологии /ИКТ/, както и продан на опит и вероятности за повишение на капиталовия потенциал на частния бранш в региона на нововъведенията сред двете страни. На срещата взе участие и заместник-министърът на нововъведенията и растежа Десислава Бонева, която през днешния ден откри Българо- косовски бизнес конгрес за нововъведения и технологии с присъединяване на повече от 50 компании от двете страни.

По време на срещата Даниел Лорер акцентира, че софтуерният бранш е най-прогресивно развиващият се в България, като се регистрира троент растеж през последните години. По думите му осведомителните технологии съставляват значима част от българската стопанска система, като растежът на ИКТ бранша ни дава късмет да развиваме една напълно друга промишленост и високите технологии да навлязат във всички останали индустриални браншове.

Д-р Артане Ризваноли от своя страна посочи, че Косово има забележителен капацитет и може да се трансформира във значим районен бизнес сътрудник на български софтуерни и новаторски компании, както и да даде благоприятни условия за осъществяване на нови бизнес инициативи.

Министрите подчертаха капацитета за взаимоотношение в ИКТ бранша и партньорството сред дребни и междинни компании от двете страни.

На срещата двамата разговаряха още за поддръжка за започващи предприятия, трансфер на технологии и опциите за основаване на двустранни стратегии за поощряване на взаимни новаторски планове.

По-рано денем в София Тех Парк беше извършен българо-косовски бизнес конгрес, проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, с осъществяване на двустранни срещи сред представителите на над 50 компании от двете страни в областта на нововъведенията и високите технологии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР