Българката е овластена, равноправна и с много позиции, лидиращи в

...
Българката е овластена, равноправна и с много позиции, лидиращи в
Коментари Харесай

Дора Янкова: Българката е силна жена, но в родния капитализъм губи много права

Българката е овластена, равноправна и с доста позиции, лидиращи в политическия и в публичния живот. Но в случай че би трябвало да бъдем откровени, в действителностите на актуалния български капитализъм дамата губи доста права. Това сподели ръководителят на Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия Дора Янкова във връзка Международния ден на дамата – 8 март.

“И защото сме социалисти, хора, които желаеме обществото да бъде по-справедливо, да бъде прогресивно, да бъде съвременно, в активността ни като обединяване на дамите и като партия не би трябвало да разрешаваме да губим трудовите права, които до момента са постижение, да губим тези условия на труд, в които се труди българката, да губим равноправието, което до момента е достигнато “, прикани Янкова.

Тя уточни, че през днешния ден не можем да подминем това, че дами умират от домашно принуждение.

„ Ние сме длъжни пред тези дами да създадем условия те да бъдат предпазени. И не е понятно, че не можем да се консолидираме с прогресивните хора, които са в Народното събрание и в обществото, и фактически да им създадем сложни права “, посочи ръководителят на ОЖС в Българска социалистическа партия и добави, че сега против насилието, което е обвързвано с доста аргументи, действително единствено се приказва, а не може фактически да се помогне на тези дами с правила и със закони.

По думите на Дора Янкова дамите като нея, които са съумели, които са мощни, които са овластени от партията, би трябвало да изразят своя яд към това, което се случва в модерна капиталистическа България.

„ Жената в своята същина, когато образова детето си и основава изискванията в фамилията, на първо място е прогресивна. Тя желае фамилията й да е добре, желае и обществото да е добре. И по тази причина там, където има дами в ръководството и вземат участие във вземането на решения, аз считам, че те са обективни. Няма да спра да споделям, че дамите сме одухотвореното лице на партията “, съобщи Янкова.

Тя пожела на всички дами онази обич, която подаряват на обичания и на децата си, да я подаряват и на обществото, с цел да бъде то по-щастливо и по-прогресивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР