Българка чака около 12 часа, за да отдаде почит на

...
Българка чака около 12 часа, за да отдаде почит на
Коментари Харесай

Българка, чакала 12 часа, за да почете кралицата: Не съжалявам за нищо, бих го направила отново / СНИМКИ

Българка чака към 12 часа, с цел да отдаде респект на починалата кралица Елизабет II. „ Ако трябваше да повторя и да очаквам още веднъж, щях да го направя “, това съобщи Радост Пеева. Както e известно кралицата умря на 8 септември, а стотиците хиляди се редиха на опашка да се поклонят пред тленните й остатъци в Уестминстър Хол. Дългото очакване не бе нещо извънредно във въпросната вечер на 15 септември. Самият Дейвид Бекъм е чакал 13 часа, откакто категорично е отказал да се предреди поради ситуацията си.

„ Не бях сюрпризирана от опашката, чаках да има доста хора, тъй като знам от хората, които живеят тук, че доста почитат кралицата.

Още когато слязохме с мъжа ми метростанцията „ Уестминстър “, наоколо до Биг Бен, беше цялостно с полиция. Органите на реда ни стреснаха: Ще чакате най-малко 10 часа “, само че аз бях твърдо решена да заставам до края “, изясни Радост.

По думите ѝ те са се наредили в 18 часа на опашката след напътствие от кое място тъкмо почва. И стартира огромното очакване.

Впечатление ѝ прави, че всички са дисциплинирани и подготвени да чакат с часове, с цел да се поклонят пред своя монарх. Другото нещо е организацията. Тя е на извънредно високо равнище. Всеки от чакащите е получил гривна с номер и друг цвят, тъй че пререждане не е имало. Отделно всеки, който е чакал е получил храна и вода. През целия път е имало хора, които са давали информация и са упътвали жителите – самите те са били доброволците, които не получават и пени за това.

Медицински екипи бяха разполжени през несъмнено разстояние и помагаха на хора, на които им прилошаваше.

„ Видях доста чужденци, българска тирада не чух, признавам. По принцип в Лондон се чуваме на всички места съвсем, и освен тук. “, отбелязва българката.

Никой на опашката не се оплаква, а възрастни хора и такива в неравностойно състояние не издават и тон, макар студа и дългото очакване.

Около среднощ тя и мъжът й най най-после стигат до Уестминстър Хол, където стартира самото очакване.

„ Движехме се доста постепенно, по едно време всички стопираха. Умората се виждаше в хората. Имаше такива, които налягаха по тревата за къса отмора. Оказа се, че досега на нашето идване бяха минали 900 000 души и трябваше да затворят за един час, с цел да почистят “, напомня си Радост.

Към 3 часа мъжът й Пейо се прибира, тъй като скоро е на работа, само че тя самата остава и отхвърля да се прибере.

Около 5 часа тя към този момент е покрай ковчега на кралицата, само че първо е тежката инспекция. Храна, вода, парфюми, червила, спирали и сходни всичко се лишава.

„ И най-сетне влязох. Емоцията, която ме обзе, не мога да я опиша с думи. Никога преди не съм се чувствала по този начин. Очите ми се наляха със сълзи, заставайки пред ковчега на кралицата. Виждах хората към мен по какъв начин също се вълнуваха. Всички плачеха и се кланяха. Видях и короната “, разказва момента Пеева.

Хората са позволени единствено на 2 метра от тленните остатъци на Елизабет II.

„ Когато си потеглих краката ми бяха на рани, всичко ме болеше след тези часове, само че страстта, която изпитвах, беше по-силна “, прибавя тя.

На път за дома, в метрото всички хора споделят едно и също мнение. „ След такова ръководство, след такова служене на народа, тя заслужава и величествено заравяне “, споделя англичанин.

Беше дълъг ден, само че се случва един път в живота, чете се по погледите на хората.

Радост декларира, че не съжалява и за момент за дългата вечер. Единственото, за което скърбя, е че не съумях да участвам лятото на празненствата по случай 70-годишното ръководство на кралицата, съобщи още тя пред GlasNews.bg.

Тя не е съумяла да иде на церемонията по погребението в Уиндзор поради блокирането на главните пътни артерии доста по-рано от оповестеното, само че въпреки всичко съумява да каже последно довиждане на кралицата в Лондон, където хиляди хвърлят цветя при прекосяването на кортежа.

„ Никога в живота ми не съм виждала толкоз почитание и почит “, споделя Радост.

Тя споделя, че макар че единствено от 3 години живее там, идвайки си постоянно у нас, не се усеща като непознат жител там. Научила се доста на дисциплинираност, почит, упоритост. А родната България се е трансформирала в мащеха заради ред аргументи.

Радост счита, че е необичайно отношението и подигравките с кралицата, виждайки ги под изявления на родни медии за нейната гибел в обществените мрежи.

Странни са и сравненията с тежката обстановка в наводнените карловски села. Едното няма нищо общо с другото. Мен също ме боли доста за нещата, които се случват страната, споделя Пеева. Тя отдава протичащото се на безхаберието на нашите управници.

Странно е и отношението към украинските жители. Там е война! Карали скъпи джипове, ами по-богата страна е. Кой с каквото е избягал.

Относно идните избори Радост не чака огромна смяна, само че ще гласоподава и то в България.

„ Не желая да бъда черногледа, само че от видяното последните години нямам доверие, че нещо съществено би се трансформирало. Докато всеки дърпа конците към личните си ползи и не мисли за народа, нямам доверие нещо да се промени “, приключва тя.


Инфо: glasnews

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР