Българка беше арестувана за умишленото предизвикване на пожари в търговски

...
Българка беше арестувана за умишленото предизвикване на пожари в търговски
Коментари Харесай

Скандал в Италия! Нашенка пали магазини, има жертви

Българка беше задържана за умишленото предизвикателство на пожари в търговски центрове в Италия, за да не заплаща стоката си на касата. При един от огнените произшествия обаче умрял шефът на магазина, оповестиха медиите. Затова тя се проверява и за ликвидиране вследствие на друго закононарушение.

36-годишният притежател китаец на търговски склад в Монтичело д’Алба, до Торино, умрял след възпламеняването на част от пространствата му. Според следствието на прокурора Лаура Деодато българската гражданка, която е обвинена в този момент, намерила „ метод ” да не заплаща стоките, взети от нея в магазините. Тя отивала в супермаркет или огромен търговски център, слагала в количката си за извършване на покупки определени артикули и малко преди да се насочи към касата, се скривала сред рафтовете и предизвиквала пожар. Това неизбежно водело до безпорядък поради включването на противопожарните аларми и поради изплашените тълпи хора, които се опитвали да изоставен мястото. Така със стоката си българката се изнизвала през касата, без да заплати сметката си.
-->
По сходен метод работила и при случай в търговски център в Кастело ди Канели на 21 септември. Тогава се вдигнал голям дим над магазина за обувки в него,който към момента бил отворен. Пожарникарите пристигнали на място и открили, че пожарът е провокиран съзнателно. След управлението на фрагментите на видеокамерите карабинерите стигнали до евентуалната извършителка. Виждало се по какъв начин тя се отдалечава от мястото,след което потегляла с колата си от паркинга малко след включването на алармата.

След идентифицирането й управляващите почнали да наблюдават нейните придвижвания. Така те били по стъпките й,когато дни по-късно горящ нов пожар, този път в дребен супермаркет в Монтичело д’Алба, където българката влезнала да пазари.

И този път методът на деяние бил същият. В момента на пожара обаче притежателят бил при счетоводителя. Съпругата и негов чиновник го предизвестили за случая в магазина. Собственикът побързал да се върне, само че влезнал през задния вход, без да бъде забелязан от другите. Неговият мъртвец бил открит едвам по-късно от пожарникарите. Предполага се, че мъжът желал да избави документи и пари от офиса в задната част на магазина, само че е бил натровен от токсичните газове. С натравяния е и жена му,която постъпила в болница.

Българката е била задържана, а ден по-късно мярката за задържане е била доказана от управляващите. Не е ясно името на пироманката, само че се знае,че живее в зоната Канелезе, написа trafficnews.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР