България завоюва 11 медала на 25-ото световно първенство по шотокан

...
България завоюва 11 медала на 25-ото световно първенство по шотокан
Коментари Харесай

11 медала за България за световното по шотокан карате-до

България завоюва 11 медала на 25-ото международно състезание по шотокан карате-до и Световната Кохай купа, които се организираха от 6 до 8 октомври в унгарския град Егер. В конкуренцията участваха над 200 каратеки от България, измежду които деца, мъже и дами. От участниците имаше представители на съвсем всички от общо 34-те клуба на българската делегация.

С поддръжката и наставленията на президентът на федерацията господин Александър Славков и националния треньор Димитър Тодоранов, българските национали (мъже и жени) в Егер завоюваха общо един златен, шест сребърни и четири бронзови медала в самостоятелните дисциплини. Класирането на отборните дисциплини и единоборствата при децата също донесе за страната ни доста медали.



“Доволен съм от резултатите на международното в Унгария. Състезанието мина без никакви съществени контузии, което за мен е най-важното. Заради извънредно сериозния случай с Тодор Събев при започване на годината на европейското в Сърбия, ние тръгнахме от България към момента обезпокоени и както се споделя с „ едно на разум “. Благодаря на съдиите за нелеката задача да отсъждат на конкуренция от подобен сан и несъмнено на всички състезатели, които се бореха да затвърдят името на българският народен тим “, разяснява шефът на федерацията сенсей Александър Славков.

Индивидуално класиране мъже и дами:
1. Борислава Ганева - 1 място КУМИТЕ ЖЕНИ + 58 КГ. и 3 място опън
2. Адриана Ганева -2 място КУМИТЕ ЖЕНИ - 58 КГ.
3. Лора Русчева - 2 място КУМИТЕ ЖЕНИ + 58 КГ. и 3 място опън
4. Тихомир Тодоров- 2 място КУМИТЕ МЪЖЕ +87 КГ
5. Денис Николов- 2 място КУМИТЕ МЪЖЕ -77 КГ
6. Христо Щерев - 2 място мастърс и 3 място КУМИТЕ МЪЖЕ - 68 КГ
7. Анджей Згжива -2 място КАТА
8. Йордан Георгиев - 3 място КУМИТЕ МЪЖЕ - 68 КГ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР