България Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на протест?

...
България Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на протест?
Коментари Харесай

Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на протест?

България Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на митинг? Те настояват, че няма по какъв начин да устоят финансово поради нова разпоредба 15 юни 2020, 10:20  Болница би трябвало да заплати 50 хиляди лева на жена за осъществена мастектомия
Болница би трябвало да заплати 50 хиляди лева на жена за осъществена мастектомия
 Развитие по тематиката с пътните служители на реда от Плевен
Развитие по тематиката с пътните служители на реда от Плевен
 Близките на потърпевшата в Самоков: За нас този човек е палач
Близките на потърпевшата в Самоков: За нас този човек е палач
 Започва матурата за 7-и клас по български език
Започва матурата за 7-и клас по български език
 Двойно ликвидиране в апартамент в Казанлък
Двойно ликвидиране в апартамент в Казанлък
 Времето през днешния ден - облачно, с превалявания и гръмотевици
Времето през днешния ден - облачно, с превалявания и гръмотевици
 Близо 40 литра дъжд се изля във Варна, 45 литра в Русе
Близо 40 литра дъжд се изля във Варна, 45 литра в Русе
 Разследване разкри по какъв начин забогатяха синовете на кмета на Ракитово
Разследване разкри по какъв начин забогатяха синовете на кмета на Ракитово

ротест на границата с Гърция. На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " търговци на зеленчуци показват недоволството си против разпоредба на Агенцията по храните, съгласно която всеки търговец би трябвало да заплаща такса от 420 лв., колкото коства проучването на всяка партида импортирани от Гърция плодове и зеленчуци, описват в предаването "Здравей, България " по NOVA.

Хората настояват, че няма по какъв начин да устоят финансово на новата разпоредба, както и че превозването на стоката им се забавя доста. Те упорстват условията да бъдат анулирани допустимо най-бързо.



"Това към този момент не е проблем, защото беше обсъждано и всички претенции на производителите бяха изпълнени мигновено. От сряда насам се признават всички документи и всички проучвания, направени в лаборатории в Гърция. Няма никакъв проблем в това отношение, съобщи доктор Михаил Бащавелов - шеф на Областна дирекция по сигурност на храните – Благоевград (ОДБХ).

Изцяло нов закон поставя ред при храните в България

"Резултатите от регулярните проучвания излизат за към 3 до 5 дни. Става въпрос за лабораторни практики. Всеки разбор изисква време за подготовка и осъществяване. Някои от лабораториите оферират и експресна услуга до 24 часа ", съобщи доктор Кремена Стоева – шеф на отдел „ Контрол на храните” в БАБХ.

Износът на артикули, свързани с COVID-19, единствено по позволение на Ананиев

По думите ѝ заповедта е ориентирана единствено към някои от плодовете и зеленчуците, които са под засилен мониторинг.

Остра реакция против новата разпоредба има и от страна на производителите на плодове и зеленчуци. Те настояват, че са подложени на систематични инспекции за това, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават от всички в сектора.

Картофи по 8 лв., какво става с цените

"Земеделските производители у нас също заплащат такси за това дали в продукцията има пестициди и остатъчни артикули. Когато даваме проба за комерсиалните вериги, плащаме по 650 лева Не разбирам за какво търговците стачкуват. Нека си заплащат таксите, както е в цяла Европа ", разяснява Атанаска Бялкова, която е оранжериен производител.

"От четвъртък насам имаме разтревожен пазар при плодовете и зеленчуците. Има обособени проявления на свръхцени на пазара и това е в резултат на обстоятелството, че някои демонстративно не внасят, други преднамерено задържат такива цени, а трети са по-алчни ", съобщи ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов в студиото на "Здравей, България ".

Мамят ли ни търговците с цената и грамажа на стоките

Според него повишените цени сега се дължат на неустойчивостта на пазара, провокирана от вносителите, на по-малкия рандеман, както и на неприятните климатични условия.

Повече вижте във видеото.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: митинг граница Гърция търговци плодове зеленчуци .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Маската остава наложителна в лечебни заведения, градски превоз и аптеки  1 Как да си върнем парите за анулирано събитие  1 Наемодатели в Airbnb разпродават парцелите си  1 София става все по-евтина за живот --> Пaрите ни  Маската остава наложителна в лечебни заведения, градски превоз и аптеки Маската остава наложителна в лечебни заведения, градски превоз и аптеки  Как да си върнем парите за анулирано събитие Как да си върнем парите за анулирано събитие  Наемодатели в Airbnb разпродават парцелите си Наемодатели в Airbnb разпродават парцелите си  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  " Повече не устоявам ": Защо Кристо напусна България  <br> Ангел Кунчев: Някои отидоха прекомерно надалеч <br>
Ангел Кунчев: Някои отидоха прекомерно надалеч
 Големият летен хороскоп, какво следва за всяка зодия Големият летен хороскоп, какво следва за всяка зодия  Къде у нас е най-евтин бензинът. Какви ще са цените през лятото Къде у нас е най-евтин бензинът. Какви ще са цените през лятото Последни  Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на митинг? Защо търговци на плодове и зеленчуци излязоха на...  Болница би трябвало да заплати 50 хиляди лева на жена за осъществена мастектомия Болница би трябвало да заплати 50 хиляди лева на жена за...  Не става дума за прищевки, а за битка за оцеляване на БГ спорт Не става дума за прищевки, а за битка за оцеляване на...  Развитие по тематиката с пътните служители на реда от Плевен Развитие по тематиката с пътните служители на реда от Плевен  Путин Путин: Съединени американски щати са в дълбока рецесия  Ще има ли безпорядък на границата и пред КАТ? Ще има ли безпорядък на границата и пред КАТ?  <p>Китайците нямат стигане, и пандемията не ги спира</p> Китайците нямат стигане, и пандемията не ги стопира  <p>&quot;Възмутени сме, за нас този човек е убиец&quot;</p> "Възмутени сме, за нас този човек е палач "  Започва матурата за 7-и клас по български език Започва матурата за 7-и клас по български език  От през днешния ден отварят нощните заведения и нощните клубове От през днешния ден отварят нощните заведения и нощните клубове  Двойно ликвидиране в апартамент в Казанлък Двойно ликвидиране в апартамент в Казанлък  Времето през днешния ден - облачно, с превалявания и гръмотевици Времето през днешния ден - облачно, с превалявания и гръмотевици  Как да се оправим със сезонните грипове и настинки Как да се оправим със сезонните грипове и настинки  Архив Учени засякоха първите радиовълни от Млечния път  Рязък спад на новите случаи на ковид, още 2 умряли Рязък спад на новите случаи на ковид, още 2...  Йерисо. Древен рид "Случи се по този начин, че станах обект на знамение "  Снимка: pixabay Близо 40 литра дъжд се изля във Варна, 45 литра в Русе  Мариян Иванов-Мано, Художникът, който рисува лицето на Бога  <p>Учени: Вълните на Южния океан ще стават по-високи&nbsp;</p> Учени: Вълните на Южния океан ще стават по-високи  <p>Как забогатяха синовете на кмета на Ракитово&nbsp;</p> Как забогатяха синовете на кмета на Ракитово Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена се кара със брачна половинка си:- Ти си свиня безчувствена! Как не те е позор! От толкоз време се караме и ти нито дума! И… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична конюнктура Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична конюнктура  3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство  DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19 DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19  Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие  Бойко Борисов: Моят телефон няма кирилица Бойко Борисов: Моят телефон няма кирилица  Удължават изключителната епидемиологична конюнктура до 30 юни Водещи вести  Рязък спад на новите случаи на ковид, още 2 умряли Рязък спад на новите случаи на ковид, още 2 умряли  Ще има ли безпорядък на границата и пред КАТ? Ще има ли безпорядък на границата и пред КАТ?  Йерисо. Древен рид " Случи се по този начин, че станах обект на знамение "  Не става дума за прищевки, а за битка за оцеляване на БГ спорт Не става дума за прищевки, а за битка за оцеляване на БГ спорт  Как да се оправим със сезонните грипове и настинки Как да се оправим със сезонните грипове и настинки  Путин Путин: Съединени американски щати са в дълбока рецесия  <p>Китайците нямат стигане, и пандемията не ги спира</p> Китайците нямат стигане, и пандемията не ги стопира  От през днешния ден отварят нощните заведения и нощните клубове От през днешния ден отварят нощните заведения и нощните клубове
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР