България зарадва Бутан. Утре за Кралството, което се намира между

...
България зарадва Бутан. Утре за Кралството, което се намира между
Коментари Харесай

Ваксини за Бутан. Какво не знаем за кралството на щастието

България зарадва Бутан. Утре за Кралството, което се намира сред Китай и Индия, отпътуват 172 500 дози от имунизацията против ковид на AstraZeneca. Флаконите за инфекции ще бъдат превозени от " Бул Био – НЦЗПБ " до летище София.

На 14 юли Министерският съвет одобри решение за одобрение на план на тристранно съглашение за подаяние на ваксини против Covid-19 сред България, Кралство Бутан и AstraZeneca и план на двустранно съглашение за подаяние на имунизациите сред България и Кралство Бутан.

Решението за подаяние на ваксини бе взето, с цел да се избегне унищожаването на количества с изтичащ период на валидност. Към имунизацията на AstraZeneca в страната ни има по-слаб интерес и огромни налични количества.

Малкото кралство Бутан в Хималаите със 770 000 жители, е известно с това, че в него щастието е главно право, обезпечено по конституция.

В страната няма бездомни хора. Ако някой загуби дома си, би трябвало просто да алармира на краля, който му дава земя, където да си устрои нов дом.

Мистериозната и живописна страна е била затворена за туристи до 1974 година Днес всеки, който има задоволително пари и е подготвен да мине през много формалности, може да я посети.

В Бутан малкия екран и интернетът са били неразрешени до 1999 година Кралят обаче решил да промени правилото, защото било невероятно популацията да се държи напълно изолирано от останалия свят. Бутан е последната страна в света, която стартира да употребява тв приемници.

Бутан има народен дрескод. Мъжете носят тежки плебеи до коляното, а дамите - дълги рокли. Социалният статус на един човек се показва посредством цвета на шала, заметнат през лявото му рамо. Обикновените хора постоянно носят бели шалове, а благородниците и монасите - жълти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР