България Започна срещата на папа Франциск с католическата общност у

...
България Започна срещата на папа Франциск с католическата общност у
Коментари Харесай

Започна срещата на папа Франциск с католическата общност у нас

България Започна срещата на папа Франциск с католическата общественост у нас Хиляди са пристигнали през днешния ден в дребния град Раковски, с цел да зърнат Светия отец по време на апостолическото му посещаване 6 май 2019, 15:54  Започна срещата на папа Франциск с католическата общественост у нас Източник: БГНЕС
църквата "Св. Архангел Михаил ", Раковски стартира срещата на папа Франциск с католическата общественост в България. Хиляди са пристигнали през днешния ден в дребния град, с цел да зърнат Светия отец по време на апостолическото му посещаване у нас.

Хората съпроводиха от двете страни на огражденията папамобила със Светия отец по пътя му от центъра на Раковски до църквата в кв. Секирово. Площадът наоколо бе изпълнен с доста вярващи, пристигнали да зърнат височайшия посетител. Там е разположена и специфична видеостена, която излъчва онлайн срещата с българската католическа общественост.

Гледайте онлайн тук.

На входа на църквата папа Франциск се спря при хората и ги поздрави.

На срещата в храма бяха позволени да участват над 750 вярващи от другите енории и придвижвания на Римокатолическата черква у нас, които имат специфични пропуски за събитието.

На входа на храма посреща Светия отец фамилията на Анелия и Георги Гаджеви от Раковски с двете им деца.

Срещата с католическата общественост в кв. Секирово не е литургия, а е по-свободен и разчупен диалог, на който папа Франциск ще насочи обръщение към вярващите тук и по света.

Поканените да участват на срещата са представители на всички енории в страната и са съразмерно разпредели според от размера на енорията, като от Раковски те са към 100. В Раковски е най-голямата католическа общественост у нас, с изключение на тук по-големи общности има в София, Пловдив, Калояново и Белене.

За историческото посещаване на папа Франциск в града община Раковски е подготвила подарък. Това е картина от самоукия локален художник Бойчо Котов. Неговата творба бе определена след специфичен пленер, в който участваха осем художници от Раковски, които имаха задачата да пресъздадат с разнообразни техники и похвати църквата "Пресвето сърце Исусово " и площада пред нея. На картината художникът е нарисувал някои от знаците на Раковски, като празникът "Кукове ", герба на града, гроздето, пшеницата, както и посланието на апостолическото посещаване на папата "Мир на земята ".

Днес от рано сутринта Раковски осъмна с големи заграждения и изключителни ограничения за сигурност. По-рано папа Франциск отслужи Света литургия с първо причестяване за 242 деца в църквата "Пресвето сърце Исусово " в Раковски.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР