България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа,

...
България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа,
Коментари Харесай

„Газпром“: България започна по-активно да строи газопроводи след критиките на Путин

България стартира да работи по-активно върху построяването на газоразпределителна мрежа, откакто беше разкритикувана от страна на съветския президент Владимир Путин, сподели шефът на Газпром Алексей Милър, съобщи ТАСС.

Агенцията напомня, че съветският президент Владимир Путин е заявявал по-рано, че България съзнателно забавя осъществяването на плана „ Турски поток “. В отговор на думите на Путин, българският министър председател Бойко Борисов е обяснил дългите процедури, които са забавили процеса по строителство на газопровода. Впоследствие Борисов увери, че строителството ще завърши в точния момент - до 31 май, напомня ТАСС.

" Виждаме, че нашите български сътрудници сега работят доста по-интензивно от преди ", добавя Милър. В същото време съветският министърът на енергетиката Александър Новак показва убеденост, че България ще извърши отговорностите си. " Днес работата е в разгара си, в огромен мащаб. Ние сме уверени, че българските сътрудници ще изпълнят отговорностите си и ще изградят своята част ", сподели Новак.

Сръбският президент Александър Вучич акцентира, че страната му е завършила част от работата си и в този момент чака строителството да завърши от страна на България: " Всичко сме построили, само че към момента чакаме българите да завършат своята част от газопровода на българска територия ", написа ТАСС и напомня, че министър председателят Борисов е съобщил, че България построява своята газоразпределителна мрежа и е подготвена за огромно количество газ от Русия и Азербайджан . " България построява своята газоразпределителна мрежа. И колкото повече газ идва от Русия и Азербайджан, толкоз повече можем да транспортираме по нашия газопровод през България. Готови сме за това ", сподели той.

-->

Газопроводът " Турски поток ", който започва на 8 януари, минава по дъното на Черно море от Русия до брега на Турция . Част от трасето е построено по директна линия до границата със прилежащите страни, откъдето в този момент газът се изнася за Гърция, България, и Северна Македония. В бъдеще (след привършване на построяването на цялата инфраструктура) газът ще отиде до Сърбия и Унгария. Капацитетът на газопровода с дължина 930 км е 31,5 милиарда кубически метра годишно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР