България заедно с Румъния и Сърбия са предвидили три стратегически

...
България заедно с Румъния и Сърбия са предвидили три стратегически
Коментари Харесай

България, Румъния и Сърбия ще строят мостове и пристанища по Дунав

България дружно с Румъния и Сърбия са планували три стратегически плана за развиване на регионите по поречието на река Дунав, които ще се финансират по европейските трансгранични стратегии. Проектите са част от осъществяването на Дунавската тактика, като концентрира целите ѝ в националните програмни документи и оперативните стратегии за интервала 2021-2027 година

С Румъния страната ни създава план за изцяло предпроектно изследване на българския и румънски бряг, което да покаже потребностите и нуждата от построяването на нови мостове, речни пристанища и фериботни връзки, както и план за създаване на велоалея – част от изчезналия финален сектор на маршрута Euro Velo 6 на българска и румънска територия. Усилията на България и Румъния за възстановяване на транспортната инфраструктура с построяването на третия мост над река Дунав също са налице.

Със Сърбия се създава общ план за доставка на съвременно съоръжение и образование на правоохранителните служби и популацията за отбрана от естествени бедствия.

Дунавската тактика е призната от Европейската комисия през 2010 година и обгръща 14 страни. Стратегията залага на районния метод – поощряване на взаимната работа сред необятен кръг от заинтригувани страни за справяне с общите провокации, само че без да се основават нови институции. В Дунавския район живеят над 112 млн. души или една пета от популацията на Европейския съюз.

Дунавската тактиката се основава на четири съществени предпочитани стълба – съгласуваност, околна среда, създаване на разцвет и резистентност на района.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР