България за трета поредна година е на 111-о място по

...
България за трета поредна година е на 111-о място по
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Пука ли ви, че сме 111-и по свобода на словото?

България за трета поредна година е на 111-о място по независимост на словото. 3 следващи години сме 111-и в света – ето това е непоклатимост. С тези думи шоуменът Слави Трифонов разяснява новата ранглиста на " Репортери без граници " (за 2020 г.), където страната ни още веднъж заема нежелано място.
България е на последно място по независимост на словото от всички страни в Европейския съюз и на предпоследно място от всички страни, които се намират напълно в Европа. Само властнически Беларус е зад нас, посочи Трифонов.
По думите му България не пада по-надолу от 111-о място, тъй като към този момент няма накъде. След нас са страни, в които господстват диктатури, а словосъчетанията " права на индивида " и " независимост на словото " са изцяло непознати. " Паднали сме допустимо най-ниско ", счита шоуменът и дава няколко образеца.
Непосредствено зад нас е Непал, някогашна безспорна монархия, която е световна страна едвам от 14 години. В Непал има и джунгла – очевидно свободата на словото в България е покрай свободата на словото в джунглата, отбелязва Трифонов.

Малко след нас е и африканската страна Бенин, където към момента има пирати и господства всеобща неначетеност. В тази страна неотдавна пратили публицист за 18 месеца в пандиза поради обява в Twitter. Прегрешението му било, че във въпросния коментар си разрешил да цитира думите на основния прокурор на страната. " Това е Бенин – страна, която е напълно близо по независимост на словото до България ", акцентира Слави Трифонов.
България няма по какъв начин да изпревари и последните страни в класацията – Еритрея, Туркменистан и Северна Корея, където не е позволена самостоятелна публицистика и няма безусловно никаква независимост на словото.
България е на едно от първите места по независимост на словото, сподели оптимистичният министър на вътрешните работи Младен Маринов. Като основен служител на реда на страната, той можеше да бъде още по-оптимистичен и да каже, че със своето 111-о място, България има 3 първи места по независимост на словото.
Най-важният въпрос, уважаеми фенове, е пука ли ви, че сме на 111-о място по независимост на словото? Защото, в случай че не ви пука, значи всичко е наред , приключва шоуменът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР