“България ясно заяви подкрепа за Израел в тази ужасна ситуация.

...
“България ясно заяви подкрепа за Израел в тази ужасна ситуация.
Коментари Харесай

Василев: Има пари в бюджета за хуманитарна помощ на Израел

“България ясно съобщи поддръжка за Израел в тази ужасна обстановка. Ресурс за оказване на филантропична помощ в бюджета на Министерство на външните работи и в централния бюджет има . Въпросът е съответните министерства да се свържат с Израел, да се откри от какво имат потребност и ние ще го остойностим ”, това съобщи финансовият министър Асен Василев.

Финансовият министър съобщи, че при повишение на цените на петрола ще се търси друга компенсираща мярка за потребителите , тъй като отстъпката от 25 стотинки за литър е стопански неоправдана.

“Тази мярка е отстъпка, която работеше в редица европейски страни, беше спряна от Европейска комисия във всички тези европейски страни. Единственият метод тази мярка да бъде обновена е в случай че тя важи з а всички коли включително и за небългарските директно преминаващи , което би я направило стопански неоправдана, защото няма целево да се подкрепят българските консуматори, тъй че по - скоро ще се търси различен вид да се подкрепят жителите ”, изясни Василев.

Финансовият министър разяснява, че би трябвало да отделим две разнообразни метрики - цените на барел на суровия петрол, а другата е показателят, който демонстрира цените на петролните артикули на нефт и дизел в Европейски Съюз, който образува цената, на която се продава в България. Следим този показател и в случай че забележим равнища, които биха заплашили икономическата интензивност в страната сигурно ще предприемем дейности ”, акцентира Василев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР