България във фокуса на Европа. Тежки или леки 6 месеца

...
България във фокуса на Европа. Тежки или леки 6 месеца
Коментари Харесай

Социолог: Проблемът ни с корупцията е, че ние не се борим с нея

България във фокуса на Европа. Тежки или леки 6 месеца ни чакат, има ли горещи картофи за българското европредседателство и има ли заплаха да се изложим пред чужденците?

„ Ние имаме проблем с корупция та. Нашият проблем не е, че корупция та съществува. Няма кътче на планетата, където да няма корупция. Нашият огромен проблем с корупция та е, че ние не се борим с нея. И тук стигаме до огромната тематика за ветото, за антикорупционния закон ”, съобщи в студиото на „ Здравей, България ” социологът Кънчо Стойчев.

По думите му от гражданска позиция има три неща в антикорупционния закон , които са притеснителни.

„ Първо – контролът, кой кого управлява. Ами още веднъж назначаваме вълкът да пази агнетата и след това се чудим за какво е празна кошарата. Тази партия или коалиция, която ръководи – през днешния ден ще бъде една, на следващия ден ще бъде друга, само че по този закон тя ще взема решение какво да бъде разследвано и държи ключа. Второто, което е безобразно в този закон, са всички тези благоприятни условия законът да бъде употребен за политическа кавга по чисто субективни аргументи. И третото – неналичието на отбрана на хората, които ще подават сигналите ”, изясни социологът Кънчо Стойчев.

И заключи: „ Това демонстрира, че тези хора, които желаят антикорпционния закон да мине в тази му форма, нямат никакво желание да се борят с корупция та ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР