България успя да обърне епидемичната вълна, без да влиза в

...
България успя да обърне епидемичната вълна, без да влиза в
Коментари Харесай

Кацаров: България успя да обърне епидемичната вълна, без да влиза в локдаун

България съумя да обърне епидемиологичната вълна, без да влиза в локдаун . На доста места в Европа сега има цялостно затваряне. Това изясни пред министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Относно тестванията за учениците здравният министър съобщи, че за доставките им дава отговор МОН.

„ Това не зависи от Министерство на здравеопазването, а от просветителните управляващи. Според мен, би трябвало да се обезпечат условия за всички, които желаят да учат присъствено , даже да става въпрос за няколко възпитаници. Нашето условие е да се осигурим безвредна среда в учебните заведения. Всеки обезпечава тестванията за своето ведомство. В случая ние се ангажирахме да помогнем на просветителните управляващи, тъй като си даваме сметка, че това се прави за първи път и е мъчно. Имахме най-хубавото предпочитание да помогнем, като закупим вместо тях проби ”, изясни доктор Стойчо Кацаров. По думите му има обезпечени проби за учениците доникъде на януари.

„ Доставките нормално са от Китай и лишава време , до момента в който дойдат. Договорили сме над 4 милиона теста. Над милион и половина са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица ”, разясни министърът на опазването на здравето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР