България цени високо приноса на Тунизийската република за стабилизиране на

...
България цени високо приноса на Тунизийската република за стабилизиране на
Коментари Харесай

Радев: България цени високо приноса на Тунис за стабилизиране на региона на Северна Африка

България цени високо приноса на Тунизийската република за стабилизиране на района на Северна Африка. Тунис е значим сътрудник на Европейския съюз в битката с тероризма и миграцията, по тази причина страната ни ще работи за задълбочаване на съдействието в тази посока. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с министъра на външните работи на Тунизийската република Хемайес Джхинауи, която се състоя на „ Дондуков “ 2.

 

Българският държавен глава означи, че през идващите години Европейския съюз би трябвало да ускори поддръжката си за Северна Африка посредством ефикасни стратегии в обществената сфера, образованието, опазването на здравето. „ Задълбочаването на съдействието на страните от района ни с Европейски Съюз е инвестиция в стабилността “, съобщи от своя страна министър Джхинауи. Той уточни, че Тунис се стреми към още по-тясна интеграция с европейската стопанска система и разчита на поддръжката на обичайни другари и сътрудници като България.

 

И президентът Радев, и министър Джхинауи означиха капацитета за задълбочаване на икономическото и капиталовото съдействие сред България и Тунис. През предходната година има нарастване на стокообмена сред страните ни, който е достигнал близо 124 млн. $, само че има благоприятни условия за разширение на комерсиалните и стопански контакти. Принос в тази тенденция ще има свикването в близко бъдеще на Смесената комисия за икономическо съдействие, както и организирането на бизнес конгрес, означиха президентът Радев  и министър Джхинауи.

 

Българският държавен глава акцентира опциите за усилване на обмена в региона на туризма, образованието, науката. Хемайес Джхинауи благодари за приноса на България и на българските експерти за построяването на високоуважавани в Тунис фрагменти в областта на инженерните науки и медицината и прикани за възобновяване на положителното съдействие от близкото минало в тези сфери.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР