България трябва да се утвърди като лидер и фактор. Създаването

...
България трябва да се утвърди като лидер и фактор. Създаването
Коментари Харесай

Габриел: България се нуждае от ясна външнополитическа стратегия и смело поколение

България би трябвало да се утвърди като водач и фактор. Създаването на външнополитическа тактика на страната е предизвикателство, само че и идея. Страната ни с новото потомство е смела и дръзка.


Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която семейства конференцията „ Младите хора и външнополитическата тактика на България: сериозният глас “ в Дома на Европа, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Габриел означи, че основаването на външнополитическа тактика на България е сложна задача, само че и идея, която би трябвало да способства за сигурността в Югоизточна Европа.

" Стратегическият документ е справедлива нужда. Той ще ни помогне да формираме задачите и целите си. Трябва да използваме културната, цифровата и икономическата дипломация ", уточни външният министър.

Габриел акцентира, че е нужна дейна работа с българите в чужбина и грижа за тях, с цел да бъде употребен техния капацитет.

Мария Габриел сподели още, че всички дружно споделяме една нова епоха на нововъведения, нови технологии, само че и на нововъзникващи рецесии, като подчертава върху заплахата от необятно публикуваната дезинформация.

Българският външен министър изрази своята религия и поддръжка към младите в страната и съобщи, ще техните решения би трябвало да бъдат съответни и насочени към бъдещето.


" Вярвам в силата на младежите. Стратегията ще ни помогне да създадем бъдещето по-предвидимо и да се оправим с новите провокации. Младите имат освен ясна визия, само че и са част от решенията, които ще разрешат на страната ни да отстоява своите ползи и да бъде благонадежден сътрудник ", добави Габриел.

Конференцията е част от серията събития, свързани с подготовката за основаване на външнополитическа тактика на Република България, по самодейност на вицепремиера Мария Габриел.

Гостите на форума, измежду които доста младежи, имаха опция да споделят своите отзиви и визия за проблемите на съвремието, само че и за формулирането на външнополитическите цели на страната ни.

Част от тях взеха присъединяване в конференцията и показаха своята позиция по отношение на двустранните връзки със Северна Македония, ролята на България в Европейски Съюз и НАТО, сигурността в Черноморския район, и вътрешнополитическите процеси в страната ни.

В събитието участваха студенти от разнообразни университети, колежи, млади делегати към Организация на обединените нации, както и представители на юношески организации. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР