България трябва да подобри законодателните си мерки в борбата с

...
България трябва да подобри законодателните си мерки в борбата с
Коментари Харесай

България трябва да подобри мерките си в борбата срещу прането на пари, смята Съветът на Европа

България би трябвало да усъвършенства законодателните си ограничения в битката с прането на пари и финансирането на тероризма. Това се споделя в нов отчет Службата за битка с прането на пари към на Съвета на Европа (MONEYVAL).

Според органа страната е постигнала умерено равнище на успеваемост във връзка с оценката на рисковете от изпиране на пари, както и вътрешна съгласуваност, следствие и наказателно гонене на финансиране на тероризма. България обаче показва ниско равнище на успеваемост в областите, свързани с финансовот разузнаване, следствие и правосъдно пресдледване по въпроса.

MONEYVAL отича, че като цяло България има рационално схващане за главните опасности от изпиране на пари, до момента в който разбирането за рисковете от финансиране на тероризма е лимитирано.

От там означават още, че страната да усъвършенства националния механизъм за използване на целеви финансови наказания и да извърши по-всеобхватен разбор на уязвимостите от финансиране на тероризма в секторите с нестопанска цел.

Въпреки напъните за повишение на прозрачността в действителната благосъстоятелност, съществуват обилни опасения във връзка с точността на информацията за действителната благосъстоятелност, съхранявана в регистрите, се споделя в отчета. От MONEYVAL предлагат незабавно преразглеждане на политиките и предприемане на незабавни дейности в тази сфера.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР