„България тази година надхвърли 3% от БВП в разходите си

...
„България тази година надхвърли 3% от БВП в разходите си
Коментари Харесай

Захариева в Брюксел: България надхвърли 3% от БВП в разходите си за отбрана

„ България тази година надвиши 3% от Брутният вътрешен продукт в разноските си за защита, като дружно с останалите съдружници отчитаме над 100 милиарда $ повече вложения в защитата до края на 2020 година Страната ни влага запас освен в покупката на нови бойни самолети F-16, а и в усилване на качествата на сухопътните и военноморските ни сили “, съобщи външният ни министър Екатерина Захариева, която е на посещаване в Брюксел за срещата на външните министри на НАТО.
Еманюел Макрон: НАТО претърпява мозъчна гибел Европа би трябвало да възвърне военния си суверенитет, споделя в изявление френският президент
" Днес е значимо да покажем, че макар разликите, които се появяват от време на време, Съюзът остава обединен. Не си представям защитата на България без НАТО, която подсигурява сигурността на близо един милиард души ", добави тя.

Съюзниците разискаха подготовката на идната среща на водачите на организацията в Лондон през декември, с която ще отбележат 70 години от основаването на Алианса.

Външните министри на НАТО означават сериозен прогрес в сходство с поетите задължения от Срещата на върха в Уелс през 2014 година

Снимка: EPA

В подтекста на по-нататъшното подсилване на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО министрите разясниха усилването на съюзните качества в региона на кибер защитата и противодействието на хибридните закани, както и аспекти на районната сигурност, в това число в Черноморския район.
Борисов: Националната ни сигурност и защита са обезпечени единствено от НАТО Премиерът организира телефонен диалог с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг
Съюзниците също по този начин отделиха внимание на въпроси, свързани с противодействието на тероризма. Взеха решение Космосът да бъде разгласен като пето оперативно пространство, наред с въздушното, земното, морското и кибер пространството. Това решение има напълно защитителен темперамент и е в сходство с интернационалното право.

По време на работната вечеря министрите на външните работи разискаха стратегически въпроси като провокациите пред сигурността, произлизащи от Русия, бъдещето на контрола на въоръженията, следствията от възходящата роля на Китай на световната сцена, както и въпроси на енергийната сигурност.
Използвани са материали на БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР