България Св. Синод предложи православието да се включи в избираемите

...
България Св. Синод предложи православието да се включи в избираемите
Коментари Харесай

Св. Синод предложи православието да се включи в избираемите учебни часове

България Св. Синод предложи православието да се включи в избираемите образователни часове Ловчанският митрополит Гавриил насочи послание във връзка със записването в часовете по Религия за 2020/2021 образователна година 18 май 2020, 15:19  Св. Синод предложи православието да се включи в избираемите образователни часове Източник: Getty Images/Guliver
в. Синод предлага православието да се включи в избираемите образователни часове.

"В дните на тествания, с които се сблъсква целият свят, светата ни Църква приласкава и утешава, окуражава и възпитава чедата си в дух на крепка религия, вяра и обич, обществена отговорност и взаимност.

Ние виждаме и разбираме компликациите, с които всекидневно се сблъсква всяко семейство, детските градини, учебните заведения, държавните, регионалните и общинските ни институции като цяло.

Подкрепяме българската страна, която се пробва да подкрепи нашите жители и, от своя страна, желаем да допринесем за добруването на скъпия ни народ ". „ В тази връзка насочваме вашето внимание към образованието по вяра - християнство-православие като незаместим фактор за духовно-нравственото образование на българските възпитаници, което е от значително значение за постоянното им личностно развиване, за тяхното справяне в живота и за умеенето им да работят градивно и да реагират морално в интервали на световни рецесии, рискови епидемии и всеобща неустановеност.

През актуалната 2020 година Св. Синод сполучливо приключи написването на своите учебници по вяра - християнство-православие от 1-ви до 5-ти клас и продължава работата си по учебниците от 6-ти до 12-ти клас.

Съвсем скоро следва финалното им утвърждение от Министъра на образованието и науката, чиято воля е те да влязат в образованието по вяра през образователната 2020-2021 година. С новите си учебници Св. Синод поддържа българските родители и учители в техните високоотговорни отговорности да възпитават и образоват младото потомство в непреходните християнски полезности.

Културно-просветният отдел при Св. Синод предлага от началото на образователната 2020-2021 година образователният предмет вяра - християнство-православие да бъде включен в избираемите образователни часове (ИУЧ) във всички български учебни заведения.

Учебниците на Българската православна черква дейно и навременно ще подкрепят процеса на образованието по вяра в ИУЧ като по-подходяща форма за проучване на предмета от факултативно избираемите часове (ФУЧ).

Това се споделя в послание до кметовете, шефовете на учебни заведения и детски градини и до родителите на ловчанския митрополит Гавриил, началник на Културно-просветния отдел при Св. Синод, в духа на националния празник 24 май.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: св. синод учебно заведение проучване вяра .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Сезонно наети безработни няма да губят право на помощи  1 Къде ще са държавните бензиностанции  1 Още две банки отпускат безлихвени заеми до 4500 лева  1 КНСБ желае общо понижаване на Данък добавена стойност --> Пaрите ни  Сезонно наети безработни няма да губят право на помощи Сезонно наети безработни няма да губят право на помощи  Къде ще са държавните бензиностанции Къде ще са държавните бензиностанции  Още две банки отпускат безлихвени заеми до 4500 лева Още две банки отпускат безлихвени заеми до 4500 лева  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  <br> СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от COVID-19 ще удари Европа <br>
СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от COVID-19 ще удари Европа
 Скок на ковид след отварянето на моловете в Сърбия Скок на ковид след отварянето на моловете в Сърбия  Пред банкрут ли е Турция? Пред банкрут ли е Турция? Последни  Св. Синод предложи православието да се включи в избираемите образователни часове Св. Синод предложи православието да се включи в...  Ford Explorer Plug-In Hybrid Ford пусна плъг-ин хибрид, само че на цената на BMW X5  За първи път от 30 години: Шестзнаци се родиха във Франция За първи път от 30 години: Шестзнаци се родиха във...  Защо на Летище София стопираха служащи да отлетят за Цюрих Защо на Летище София стопираха служащи да отлетят за...  Върховен административен съд разгласи за оскъдна заповед на Ананиев по отношение на карантинните ограничения Върховен административен съд разгласи за оскъдна заповед на Ананиев по отношение на...  eMAG с огромна дарителска акция в поддръжка на напъните за битка с рецесията eMAG с огромна дарителска акция в поддръжка на...  <p>Пожар избухна до &quot;летните сараи на Ахмед Доган&quot;</p> Пожар избухна до "летните сараи на Ахмед...  Жена пострада при гърмеж на газова бутилка в Пловдив Жена пострада при гърмеж на газова бутилка в Пловдив  Какво ще се случи, в случай че се влюбите в човек от същия зодиакален знак? Какво ще се случи, в случай че се влюбите в човек от същия...  Почина един от ранените в злополуката край Копринка Почина един от ранените в злополуката край Копринка  Ивет Лалова на 36 година: За изолацията и силата на духа Ивет Лалова на 36 година: За изолацията и силата на духа  ОССЕ: Спешното финансиране ще усили корупцията в Европа ОССЕ: Спешното финансиране ще усили корупцията в...  Там работят българи и румънци, стотици са инфектирани с ковид Там работят българи и румънци, стотици са инфектирани с...  Откраднаха стотици милиони от компенсациите за безработица в Съединени американски щати Откраднаха стотици милиони от компенсациите за...  Кирил Домусчиев Домусчиев: NOVA ще сезира Комисия за защита на конкуренцията за контракта на bTV с...  Дубай Как се промени Дубай след карантината  Архив Хакери превзеха няколко суперкомпютъра в Европа  Разследване: 8 милиона налял на bTV държавният Тотализатор Разследване: 8 милиона налял на bTV държавният...  Измама: Измама: " Банкерка " дава обещание заем против сума пари  <p>Епидемиите изчезват преди да открием по какъв начин да ги контролираме&nbsp;</p> Епидемиите изчезват преди да открием по какъв начин да ги... Всичко от през днешния ден Виц на деня Пролет, отлично време... по какъв начин пък никой не се тагна от Терминал 1 или 2, че пътува на някъде!? Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от COVID-19 ще удари Европа  Проф. Близнашки: Румен Радев се трансформира в проблем за страната  " Дано времето да е изсъхнало и горещо, с цел да не му е удобно на вируса "  Пред банкрут ли е Турция? Пред банкрут ли е Турция?   Европейската комисия предизвести България за вносните храни Европейската комисия предизвести България за вносните храни Водещи вести  Кирил Домусчиев Домусчиев: NOVA ще сезира Комисия за защита на конкуренцията за контракта на bTV с Български състезателен тотализатор  Разследване: 8 милиона налял на bTV държавният Тотализатор Разследване: 8 милиона налял на bTV държавният Тотализатор  Европа – къде, какви ограничения против ковид падат Европа – къде, какви ограничения против ковид падат  <p>Епидемиите изчезват преди да открием по какъв начин да ги контролираме&nbsp;</p> Вирусолог: Епидемиите изчезват доста преди да открием по какъв начин да ги направляваме  10 години на върха: Тото и неговите превъплъщения 10 години на върха: Тото и неговите превъплъщения  <p>Недялка: &bdquo;Hell&rsquo;s Kitchen&rdquo; е страст</p> Недялка: „ Hell’s Kitchen ” е пристрастеност  Сараево Сараевските Ромео и Жулиета и жестокостта на войната  <p>Пожар избухна до &quot;летните сараи на Ахмед Доган&quot;</p> Пожар във вилен парцел в парк " Росенец " край Бургас  Откраднаха стотици милиони от компенсациите за безработица в Съединени американски щати Откраднаха стотици милиони от компенсациите за безработица в Съединени американски щати  Архив Хакери превзеха няколко суперкомпютъра в Европа  Там работят българи и румънци, стотици са инфектирани с ковид Там работят българи и румънци, стотици са инфектирани с ковид Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР