България става все по-привлекателна за лятната почивка на белгийците, съобщават

...
България става все по-привлекателна за лятната почивка на белгийците, съобщават
Коментари Харесай

България става все по-привлекателна за лятната почивка на белгийците

България става все по-привлекателна за лятната отмора на белгийците, оповестяват белгийски медии. Нашата страна печели от невъзможността за пътувания и тази година до Турция и Тунис. Цените в България са ниски, а летищата във Варна и Бургас обезпечават бърз достъп до морето, разясняват представители на туристически компании. Медиите допълват, че белгийците са изключително привлечени от опциите за отдих в курорта " Златни пясъци ". 

Според туроператорите към този момент е късно за резервации " в последната минута ", само че се регистрира опцията за почивки в края на август. Пе техните думи България предлага по-ниски цени от Испания (с 12 на сто) или Гърция (20 на сто), въпреки най-изгодните хотели у нас към този момент да са запълнени. България е по-скоро непозната за белгийците, само че е отличник по ниски цени това лято, там има доста зеленина и съвсем непрекъснато слънце. В България има доста бъдеще, обобщава представител на огромен интернационален туроператор, предава Българска телеграфна агенция. 

Медиите оповестяват за растеж от 30 на 100 за една седмица в покупките на почивки " в последната минута " от белгийци. Отбелязва се, че това лято за първи път от 1980 година в Белгия е извънредно влажно и студено през юли, и това тласка хората да търсят слънце в чужбина. Най-честото желание са гръцките и испанските острови, само че летовниците виждат усложненията от това, че Испания е " алена " на европейската карта за разпространяването на болестта от коронавирус. Пътуванията до такова място на цели фамилии, в които децата не са имунизирани, може да докара до заразяване и слагане под карантина. Затова Испания е въвела отстъпки от 50 на 100 в цените, а такива понижения не се оферират от България и Гърция, прибавят туроператорите. 

Отчита се също, че Италия е скъпа за отмора и следва в допълнение да затрудни пътуванията с въвеждането на така наречен здравен пропуск за достъп до заведения, като от неимунизираните ще се изисква да се изследват на всеки два дни.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР