България става все по-предпочитано място за растеж и развитие на

...
България става все по-предпочитано място за растеж и развитие на
Коментари Харесай

Средната заплата в ИТ сектора гони 3000 лева


България става все по-предпочитано място за напредък и развиване на ИТ бранша, удостоверява и екипът на кариерното експо за квалифицирани фрагменти Career Show 2019. “Работата ни с компании и с квалифицирани претенденти демонстрира, че ИТ секторът пораства доста. В преселектирането на претенденти, което вършим, търсещите нови благоприятни условия в сферата са с 25% повече от предходната година. ", споделя Виктория Добринова, Career Show.

По последни данни на Националния статистически институт (НСИ) най-високите междинни хонорари са точно в бранш ИТ и телекомуникации - 2930 лева Това е повече от двойно, в съпоставяне със междинната работна заплата у нас, която е 1208 лева

В същото време по данни на Агенцията по заетостта бизнесът има потребност от повече от 320 000 квалифицирани служащи, над 22% от които ИТ експерти. Секторът предлага хиляди благоприятни условия за развиване, а желанието за специализиране в региона става все по-голямо. Пак по данни на Национален статистически институт, учещите механически науки в университетите у нас са на второ място по брой, а на пето място от над 30 посоки са избралите да учат ИТ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР