България спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа

...
България спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа
Коментари Харесай

Ансамбълът със златен медал, Боряна Калейн със сребро ВИДЕО

България завоюва купата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София. За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова това е първо съревнование след пауза от към една година поради пандемията от ковид. Възпитаничките на Весела Димитрова демонстрираха за първи път новото си комбиниране с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от " Спартак " от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха готови и красиви нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за компликация и 8.100 за изпълнение). Композицията е извънредно комплицирана и гимнастичките имаха някои грешки, само че като цяло играха доста мощно.

Вчера Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха рекордната за спорта оценка от 44.150 точки за съчетанието си с пет топки.

Така България завоюва златото в многобоя със общ брой от 84.350 точки и се класира за двата финала на обособените уреди на следващия ден с първи по мощ оценки.



Боряна Калейн извоюва сребърния орден в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. Само две десети не стигнаха на българската гимнастичка да вземе златото, което сграбчи Линой Ашрам от Израел. И през днешния ден точно Боряна откри българското присъединяване в шампионата - този път с осъществяване на бухалки. Калейн се показа на равнище, само че липса на концентация и при двете съчетания докара до грешки. Българката получи 25.450 за осъществяването си на бухалки, а изпускане на апарат попречи за по-високата оценка на родната ни състезателка.



Катрин Тасева също изигра добре съчетанието си на бухалки, само че няколко неточности доведоха до оценка от 25.050. Далеч по-стабилна игра Тасева показва на лента, за която беше оценена с 21.450. Така Катрин събра актив от 92.500, което й отреди краткотрайното трето място. След съчетанията и на останалите гимнастички обаче, българката остана на петата позиция. Преди нея се подредиха Алина Харнаско от Беларус с общ резултат от 96.150 точки и нейната сънародничка Анастасия Салос с оценка от 93.250.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР