България спечели с 1:0 срещу Литва в мач от световните

...
България спечели с 1:0 срещу Литва в мач от световните
Коментари Харесай

Търпелива България пречупи Литва за първа победа по пътя към Мондиал 2022

България завоюва с 1:0 против Литва в мач от международните квалификации за Мондиал 2022. Скъпоценния гол вкара резервата Ивайло Чочев в 82-ата минута. Победата бе първа за "лъвовете " в квалификациите по пътя към Мондиал 2022. Освен това нашият отбор не бе печелил мач от година и 10 месеца. Активното начало на "лъвовете " докара до прекрасен пробив отляво на Десподов още във 2-ата минута, само че центирането му трансферира всички играчи в наказателното поле на гостите и до завършващ удар не се стигна. Отново футболистът на Лудогорец се вклини в литовската отбрана две минути по-късно, само че бе спрян с нарушаване от Ласицкас.

В 16-ата минута Тодор Неделев задържа ловко топката пред наказателното поле, само че бе затворен и върна с пета топката към Кристиян Малинов. Той не се посолеба да шутира, само че топката мина над вратата на Литва. Три минути по-късно Новиковас центрира от фаул, българската отбрана не се ориентира добре и Баравикас можеше да засече топката, само че не съумя да я доближи. Отлично слизане на Георги Йомов в 21-ата минута по десния фланг не откри положително продължение и вратарят Шеткус улови топката. Пак той потегли на самостоятелен рейд, 120 секунди по-късно, този път през центъра, само че с общи старания литовската отбрана се оправи. В 28-ата минута Атанас Илиев получи чудесно подаване в наказателното поле, само че нападателят бе в състояние на засада. Минута по-късно Костадинов изведе Йомов на десния фланг и той центрира без закъснение. Ударът на Десподов от въздуха обаче бе доста неакуратен. Най-добрата опция досега пред българския отбор се откри в 31-ата минута. Атанас Илиев изведе Десподов в наказателното поле, само че ударът му бе избавен с превъзходен инстикт от ветерана Шеткус. Кристиян Малинов се размина с доста красиво попадение в 39-ата минута, откакто атрактивното му отиграване с пета мина около вратата.

Второто полувреме стартира с заплаха пред вратата на Георги Георгиев, при която обаче със страхотна интервенция блесна Петко Христов. Защитникът мазета с шпагат топката от краката на Казлаускас. "Лъвовете " дадоха отговор с удар на Тодор Неделев в 52-ата минута от фаул, който обаче не затрудни вратаря Шеткус. Отново Казлаускас опита да тормози българския пазач, само че ударът му не откри задачата. В 57-ата минута селекционерът Ясен Петров направи две смени - Димитър Илиев и Ивайло Чочев замениха Георги Костадинов и Тодор Неделев. Капитанската лента мина на ръката на един от най-опитните в състава - Димитър Илиев. Минута по-късно положително взаимоотношение сред Недялков и Десподов сложи на тестване гостуващата защита, само че Шаткус с превъзходен шпагат мазета в корнер. Нов пропуск на Десподов в 74-ата минута остави двете нули на таблото на Националния стадион. Димитър Илиев го изведе с великолепен пас очи в очи против вратаря Шеткус, само че опитният вратар на гостите и този път не разреши да бъде преодолян. В идната минута Антон Недялков предотврати съвсем сигурен гол в българската врата, откакто с необикновен спринт мазета топката от краката на откъсналия се Вербицкас. 120 секунди по-късно Петко Христов постави топката на гърдите на Димитър Илиев, който бързо я смъкна на тревата, само че шутира едва в ръцете на Шеткус.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР