България спечели първо злато и втори медал в двубоя на

...
България спечели първо злато и втори медал в двубоя на
Коментари Харесай

Първо злато за България от европейското по щанги за кадети

България завоюва първо злато и втори орден в дуела на Европейското състезание по повдигане на тежести за кадети в Прищина (Косово). Ивана Петрова победи при 17-годишните в категория до 44 кг, като беше най-хубава в двете придвижвания и в дуела.

Възпитаничката на треньора Илиян Паскалев завоюва изхвърлянето с 57 кг, а по-късно и изтласкването със 75 кг. Така представителката на школата от Търговище събра 132 кг, което е нов европейски връх в нейната възрастова група. Втора приключи Айше Нарин (Турция) със 128 кг, а трета се подреди Айше Чакмак също от Турция със 111 кг дуел.

" Чудесен старт за българския тим, уповавам се това да подтиква останалите от състава и да ги стимулира в допълнение да дадат всичко от себе си до края на шампионата. Поздравявам треньора на националния тим Иван Иванов и целия щаб, само че желая и особено да благодаря на треньорите по центровете за чудесно свършената работа с младите тежкоатлети ", съобщи от Прищина за формалния уебсайт на Българската федерация по повдигане на тежести президентът Неделчо Колев.

Това е втори орден за България на Европейското в Косово, откакто нощес още в първата категория при най-леките 15-годишни щангистки Мария Димитрова завоюва бронз с дуел 110 кг.

По-късно през днешния ден на подиума в косовския град излизат още 4 български представители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР