България спаси приготвяните за изгаряне над 48 хил. български евреи.

...
България спаси приготвяните за изгаряне над 48 хил. български евреи.
Коментари Харесай

Борис Цветков: Трябва да се наложи таван на цените, за да оцелее обикновеният българския гражданин

„ България избави приготвяните за изгаряне над 48 хиляди български евреи. Но на днешната дата, обаче, е хубаво да си спомним и ориста на останалите 11 343 наши сънародници от Беломорска Тракия, от Македония и Пирот, които по съглашението, което монархофашистката власт на  България е сключила –  с българска организация, с български вагони на БДЖ, български жители са закарани до Лом, а по-късно и до Треблинка, където дами, деца, българи, са били изгорени. Това е доказателство какъв е бил режимът България. “ Това съобщи лидерът на пернишката листа на „ Българска социалистическа партия за България “ Борис Цветков и дефинира като неприемливи изказванията, че в България не е имало фашизъм. 
В ефира на БСТВ Цветков уточни, че 14 МИР Перник избира четири народни представители: „ Допусна се в 48-ото Народно заседание това да са хора, трима от които гласоподаваха за първата ескадрила самолети, гласоподаваха и за втората ескадрила самолети – едните ги платихме предплатено с нашите пари, вторите ще ги заплащат моите, вашите деца, внуците ни и така нататък Те гласоподаваха и за оръжия за Украйна – дарове едни славяни да убиват други, за удоволствието на американците и на военнопромишлените им комплекси. А четвъртият народен представител, който беше определен от Перник, и който се прави на русофил и на левеещ, се оказа покровител на Луков и смята, че Луковият марш не бил фашистки. Двама от тези народни представители от Перник са от ГЕРБ, един е от „ Продължаваме промяната “, а последният – от „ Възраждане “, сподели Борис Цветков и изрази вяра това да се промени на идните избори на 2-ри април.
Той уточни, че на процедура българите към този момент заплащат войната, резултат от която е инфлацията и покачването на цените на стоките. Социалистът съобщи, че до момента в който е била в държавното управление, левицата е била спирачка на войнолюбците да изпращат оръжие за Украйна. Той напомни още, че макар комплицираната политическа обстановка и фрагментирания парламент, Българска социалистическа партия са съумели да реализират безплатните детски градини, помощи за учениците, фамилиите, увеличение на майчинството.
„ Ние настоявахме да се актуализират и преизчислят пенсиите, настоявахме да се одобри бюджет, който да даде опция обществените заплащания да бъдат обезпечени, да се вдигне минималната работната заплата. За всички тези неща какво беше държанието на така наречен „ десница “ в нейното разнообразие – споделяха „ Няма да се гласоподава, тъй като това ще банкрутира страната “ – значи милиарди за самолети и за Украйна пари има незабавно, а за елементарния човек – няма “, добави социалистът. 
Той уточни, че част от политиките, за които Българска социалистическа партия са се борили, не са били признати да се осъществят незабавно, като да вземем за пример безплатните учебници, които ще са факт от идващия септември, а също и минималната работна заплата, за която Българска социалистическа партия се пребори да бъде 50% от междинната, само че това ще се случи едвам от идващия 1 януари: „ Когато е за елементарния човек или не се приема, или се приема – само че от на следващия ден, а когато е да се обслужат огромните корпорации и огромните европейски стопански системи и страни, България е съгласна и постоянно става в точния момент и незабавно “, означи Цветков. 
Той разяснява и инспекциите на служебното държавно управление, които са ориентирани не към огромните вериги, а към дребния бизнес: „ Държавата е притисната от непознати посолства да не вършат никакви инспекции на огромните търговски вериги, а това убива бизнесът на нашият елементарен производител. Ние се грижим за хората на труда, за пенсионерите, за фамилиите, само че за какво да не се погрижим и за изкарващия със личния си труд частник, когато той е обект на подобен напън? “, попита социалистът.
Борис Цветков уточни, че би трябвало да се даде глътка въздух на жителите, с цел да могат да оцелеят, като се наложи таван на цените – по този начин, както вършат редица европейски страни. „ Макрон прозря, че би трябвало да даде тази глътка въздух на елементарния френски служащ, с цел да оцелее. Тук не знам по кое време ще се осъзнае това, че народът би трябвало да бъде избавен да оцелее с тези увеличени цени на медикаменти, ток, вода, на елементарни храни. Ако не се отпусне примката на гушата на българския жител, ще се наложи по сложния метод самозабравилите се ръководещи да схванат, че не могат да обслужват повече десните ползи “, съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Перник.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР