България си гарантира минимум три медала от Европейското първенство по

...
България си гарантира минимум три медала от Европейското първенство по
Коментари Харесай

Победа с нокаут за Уилиам Чолов на Европейското по бокс

България си подсигурява най-малко три медала от Европейското състезание по бокс за младежи в Будва, Черна гора. Следобедната сесия на днешния ден от шампионата донесе три триумфа и две провали за родните национали. На полуфинал и с най-малко бронз се поздравиха Радослав Росенов, Уилиам Чолов и Кирил Борисов. Росенов откри програмата на нашите с красива победа над Саба Ткебучава. Талантът ни при 60-килограмовите доминираше от началото на срещата, като с премерени и доста точни удари трупаше преднина пред грузинеца по време на целия дуел. Така, след 5:0 съдийски гласа, той изцяло справедливо се изстреля към полуфиналите, където в четвъртък ще се изправи против арменеца Ерик Израйелян. В дуела при 75-килограмовите Уилиам Чолов пък не даде късмет на хърватина Антонио Грабич. Титулуваният ни гений се поздрави с доста хубава победа, като нокаутира противника си във втория рунд. Той го повали три пъти на пода, а последният се оказа и съдбоносен за изхода на конфликта.

В четвъртък Чолов ще се изправи против Рашко Симич от Сърбия. Медал сграбчи и Кирил Борисов. При най-тежките – над 92 кг той мина без игра против Месич Алия от Босна и Херцеговина, който не се качи на кръга и по този начин българинът се класира непосредствено за полуфинал. За страдание Красимир Джуров не съумя да преодолее 1/4-финалната фаза. В категория до 63.5 кг той отстъпи в доста равносилен мач с 2:3 гласа на Мацвей Давидо от Беларус и остана на един триумф от медалите. Поражение записа и Георги Стоянов. В категория до 80 кг националът ни се хвърли самоуверено в конфликта, само че не съумя да откри точната отдалеченост против доста по-високия от него Антон Виноградов. В последна сметка успеха отиде в интерес на естонеца с 5:0 гласа.

Тази вечер следва присъединяване и на последния ни представител на 1/4-финалите. На кръг Б Даниел Кирилов ще боксира при 57-килограмовите с Марсел Урсу от Молдова. Срещата е четвърта в програмата и се чака да започва към 19:45 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР