България ще започне утре участието си в турнира от група

...
България ще започне утре участието си в турнира от група
Коментари Харесай

България започва срещу Хърватия утре на Фед къп

България ще стартира на следващия ден присъединяване си в шампионата от група I на зона Европа/Африка на ФЕД Къп.
Нашите девойки попаднаха в група „ А " дружно с тимовете на Украйна и Хърватска. Надпреварата ще се организира в Талин (Естония) от на следващия ден до събота.


България е в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Капитан на България за " Фед Къп " е Дора Рангелова.


В първата си среща българките ще се изправят против Хърватска. Първа ракета на Хърватска е Яна Фет, която е номер 234 в света. Втората ракета Тена Лукач е номер 268, а третата Леа Бошкович номер 300. В състава прави усещане и Дария Юрак, която е номер 32 в международната класация по двойки. Капитан на хърватките е Ива Майоли, която е достигала до четвърто място в международната класация за дами.


Украйна има излючително мощен състав. Първата им ракета е Елина Свитолина е номер 4 в международната класация. Втората ракета Даяна Ястремска е под номер 26 в света, а третата е Катерина Козлова номер 87. През предходната година България отстъпи трагично с 1-2 победи на Украйна, а Вики Томова записа впечатляваща победа над Катерина Козлова.

Отборите са разпределени в две групи (една с три тима и една с четири). Победителите от всяка група ще играят на край за продобиване на промоция. В група „ B " са тимовете на Италия, Австрия, Естония и Гърция.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР