България ще започне участието си в новата волейболна Лига на

...
България ще започне участието си в новата волейболна Лига на
Коментари Харесай

Волейболистите стартират новата Лига на Нациите в Китай

България ще стартира присъединяване си в новата волейболна Лига на нациите с мачове против Китай, Аржентина и Съединени американски щати. Това се разбра, откакто интернационалната волейболна федерация разгласява календара и разпределението на групите в новия шампионат, който е правоприемник на Световната лига.

Във волейболната Лига на нациите при мъжете България ще бъде тим "претендент " дружно с Австралия, Канада и Република Корея.

Ядрото на шампионата са Бразилия, Италия, Съединени американски щати, Китай, Сърбия, Франция, Аржентина, Иран, Полша, Германия, Япония и Русия.

В идващите пет сезона на конкуренцията тези 12 съществени тима няма да могат да изпаднат от първото равнище на шампионата без значение от мястото си в крайното класиране. За сметка на това четирите кандидати са застрашени от изпадане в по-долната дивизия - Лигата на кандидатите, през всеки един от сезоните, написа bgvolleyball.com.

Българите ще стартират присъединяване си с шампионат в Нингбо (Китай), където ще играят с домакините, Аржентина и Съединени американски щати. Турнирът ще бъде в уикенда 25-27 май. Следващата седмица България ще одобри шампионата в Група 5, в "Арена Армеец ", където ще образци сили с Австралия, европейския първенец Русия и Сърбия.

Следва пътешестване до Япония, където България ще играе със "самураите ", Италия и международния първенец Полша. В четвъртия уикенд България ще бъде хазаин на втори шампионат, този път в зала "Конгресна " във Варна, където ще посрещне олимпийския отличник Бразилия, Канада и Франция. В последния спортен уикенд "лъвовете " ще играят в Техеран (Иран) против домакините, Германия и Република Корея. Точните дати и стратегия на съответните шампионати ще станат ясни по-късно.

Волейболната Лига на нациите ще има пет седмици прелиминарен кръг, в който всеки тим ще играе 15 мача - всеки против всеки на обособени шампионати, след което шестте най-хубави отбора в общото класиране ще играят на крайна шестица. Всяка страна ще бъде хазаин на най-малко един шампионат, а някои ще одобряват по два.

Финалната шестица на шампионата ще бъде сред 4-и и 8-и юли на футболния стадион "Стад Пиер Мороа " в Лил, Франция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР