България ще влезе в Шенген само ако няма никакво съмнение,

...
България ще влезе в Шенген само ако няма никакво съмнение,
Коментари Харесай

Политолог: Ще влезем в Шенген само ако няма съмнение, че службите ни не са пробити от руско влияние

България ще влезе в Шенген единствено в случай че няма никакво подозрение, че българските служби са пробити от съветско въздействие. Подписването на съдружно съглашение в България, каквото се предлага сега, е допустимо, стига да се преодолее " неизживяната детска болест на демокрацията " за бягство от Народното събрание - работата, към този момент като опитни политици, би трябвало да се прави вътре в Народното събрание. Цялата демократична общественост би трябвало да внимава какви хора предлага за поста на кмет на София, тъй като политиката е характерна активност и непрофесионалистите позволяват голям брой неточности, които се употребяват от съперниците. Това сподели доцент Момчил Дойчев, политолог и съпредседател на Атлантическия съвет. След започването на пълномащабната война на Русия срещу Украйна се задълбочи хибридната война, която Руската федерация води срещу НАТО, Европейския съюз, в това число и България, акцентира той.
Още след края на Студената война целият европейски политически хайлайф страдаше от заблудата, че Русия ще бъде способна сама да се демократизира, стига по някакъв метод Европейски Съюз и Съединени американски щати да оказват помощ на този развой. Хвърлени бяха милиарди като помощи, в това число и хранителни, за нормализация и реализиране на преход към пазарна стопанска система и народна власт. Но вместо пазарна стопанска система на процедура Русия сътвори една олигархично-мафиотска система на власт. Олигархията е на практика здрава връзка с политическия хайлайф, сподели още доцент Дойчев. " За това тази пазарна стопанска система страда от минуса да е неефективна, тъй като големи елементи от насъбраните средства отиват за корупция и експорт на капитали ".
Информацията, че евентуално България ще бъде призната в Шенген на два стадия, той разяснява като сподели, че тя евентуално е достоверна.
" Ние до в този момент механически фактически бяхме изпълнили главните условия, с цел да бъдем членове на Шенгенската зона. Но в действителност имаше проблеми с политическата рецесия. И по време на в действителност президентското ръководство на Радев България, вместо да тръгне напред към решение на проблемите, свързани с Шенген и еврозоната, потегли обратно. Позицията на България по спора в Украйна беше извънредно нелицеприятна ".
" Службите в България, които в действителност би следвало да пресичат и незаконната емиграция, и несъмнено свързаната с нея корупция, не си вършеха задоволително работата. Присъединяването към Шенген не се показва единствено в това да имаме някаква здрава ограда, която да стопира вълните емигранти към Европа (а ние даже и това нямаме). Въпросът е сложен. Смяната на ръководството на Радев с към този момент постоянно държавно управление даде вяра ".
Шенген значи шерване на секрети и отваряне на граничните компютърни системи за службите на съюзническите страни, съгласи се гостът. " Ако има и най-малкото подозрение, че нашите служби са пробити от съветско въздействие и влияние, че има в тях съветски сътрудници, които споделят информация не с който би трябвало, това несъмнено ще бъде, беше, е и ще бъде сигнален знак. Сега очакванията са, че това държавно управление ще бъде трайно, че ще организира такава евроатлатническа политика, която ще отстрани всички подозрения за присъединението ни към Шенген ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР