България ще увеличи цената на визите за руски туристи от

...
България ще увеличи цената на визите за руски туристи от
Коментари Харесай

България ще увеличи цената на визите за руски туристи

България ще усили цената на визите за съветски туристи от 35 евро на 80 евро.

Това разгласи пред Българска национална телевизия служебният министър на туризма Илин Димитров. По думите му до момента руснаците са употребили облекчение - по-ниска такса за туристическа виза, която другояче коствала 80 евро. " Това облекчение ще отпадне. Няма по какъв начин да се забрани да влизат руснаци, само че визата им ще се оскъпи. Това е решение на Европейски Съюз, с което ние не сме изцяло съгласни, само че като членове на съюза, ще би трябвало да се съобразим ", сподели Димитров.

Над 60 000 руснаци са посетили страната ни от началото на годината макар неналичието на директни полети, прекъснати след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари.

" Руснаци по морето има. Около 100 хиляди парцела имат руснаците по нашето Черноморие. Те влизат през Турция, заплащат съществени разноски, с цел да кацнат в България, само че все пак идват " уточни Димитров.

Министърът акцентира, че всеки един екскурзиант е мечтан екскурзиант в България.

Тази година министерството регистрира 5 150 000 екскурзианта в страната ни при 6 100 000 към края на август в предкризисната рекордна 2019 година " Наваксваме спада ", сподели Димитров. В момента главната задача пред страната е да направи по-агресивна акция, с цел да може летният туристически сезон да бъде продължен до края на септември.

Българските туристи съставляват 60% от заетостта по Черноморието това лято, регистрира още Димитров.

Към момента към 20 000 украински бежанци са настанени в хотели, като ще се направи опит програмата да бъде удължена до края на октомври, сподели министърът. Той увери, че съществена негова задача е да се издължи на хотелиерите. 

" Всяка една стотинка ще бъде тествана по какъв начин е била разходвана, когато сме 100% сигурни, че няма измами, всичко ще бъде платено. В края на програмата ще има интервал от 10 дни и всеки, който се усеща ощетен, ще може да подаде тъжба. Ако има неточност, тя ще бъде поправена ", увери Димитров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР